Нюйоркчаните най-после имат причина да аплодират големия си съперник в

...
Нюйоркчаните най-после имат причина да аплодират големия си съперник в
Коментари Харесай

Шефът на Пейтриътс дари 1,2 млн. маски в борбата с COVID-19

Нюйоркчаните най-сетне имат причина да приветстват огромния си противник в американския футбол Ню Ингланд Пейтриътс, написа Ню Йорк Таймс. Клубният аероплан направи благотворителна задача до Китай и се завърна с повече от един милион медицински маски, като най-малко 300 хиляди от тях ще бъдат доставени в мощно засегнатите лечебни заведения в мегаполиса.

Боинг 767, брандиран с клубното лого и надписа "6Х ШАМПИОНИ " кацна на летището в Шънчжън в ранните часове в сряда и бе претрупан с 1.2 милиона маски от вид N95, оповестява Wall Street Journal. Собственикът на тима от Националната футболна лига (НФЛ) Робърт Крафт е похарчил към 2 милиона щатски $ за доставката, която е извънредно нужна на нюйоркчаните след разразяването на епидемията от ковид в Съединените щати.

"В днешни времена тези от нас, които имат шанса да могат да създадат разлика, носят голяма отговорност и са длъжни да употребяват всички налични средства за помощ ", сподели Крафт за вестника.

Поне 300 хиляди от маските пътуват през днешния ден за Ню Йорк и това се случва с помощта на щатския губернатор Андрю Куомо, чиито лидерски качества по време на рецесията са впечатлили Крафт и неговото семейство. Самият притежател на Патс се е дипломирал в "Кълъмбия Юнивърсити " и Ню Йорк постоянно е намирал доста особено място в сърцето му.

Крафт е поръчал 1.7 милиона маски, само че пътническият аероплан е побрал единствено 1.2 милиона за трите часа, които е получил като оптимален престой в Китай. Останалите ще бъдат натоварени с по-късен полет.

Крафт изясни, че в никакъв случай не се е сблъсквал с толкоз бюрокращина (от идиома на британски език "red tape ") и проблеми, както при приемането на позволение за полета. Той добави, че китайското консулство в Ню Йорк е трябвало да работи изключително през миналия уикенд, с цел да помогне с издаването на визи за екипажа.

Ню Йорк Пейтриътс е най-успешният франчайз в НФЛ през последните 20 години, в които треньор и куотърбек са може би най-хубавите за всички времена Бил Беличик и Том Брейди. Отборът освен завоюва шест пъти трофея "Ломбарди ", само че и 16 дивизионни трофеи в АФК Изток след реорганизирането през 2002-а година. Така Ню Йорк Джетс завоюва единствено една и другата остана за Маями Долфинс, а в НФЛ постоянно единствено първият тим от дадена дивизия взема присъединяване в плейофите. Бъфало Билс, който също е разположен в Ню Йорк, пък е без трофей в четиричленната дивизия от 1995-а година насам. Така двата тима от мегаполиса имат сумарно седем плейофни появи за 18 години - пет за Джетс и две за Билс.

Единственото успокоение за нюйоркчаните за този интервал са двете победи в "Супербоул " на Илай Менинг и Ню Йорк Джетс против Брейди и Патс. Този тим обаче е част от НФК и среща рядко противника от Фоксбъро, щата Масачузец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР