Нюкасъл се спаси от домакинска загуба срещу Астън Вила с

...
Нюкасъл се спаси от домакинска загуба срещу Астън Вила с
Коментари Харесай

Късна драма подели точките между Нюкасъл и Астън Вила

Нюкасъл се избави от домакинска загуба против Астън Вила с гол в последната секунда на капитана си Джамал Ласелс. Мачът приключи 1:1, за което повече могат да съжаляват гостите. Те поведоха с попадение на Оли Уоткинс в 86-ата минута, а след това пропиляха три чисти положения и бяха осъдени от Ласелс, който донесе точката на " свраките ", засичайки с глава центриране на Джейкъб Мърфи.

Нюкасъл не завоюва нито един от предходните си пет мача и се смъкна в рискова непосредственост до зоната на изпадащите. Стив Брус направи единствено една смяна в състава, който стартира при нулевото тъждество против Уест Бромич - Дуайт Гейл се появи вместо Джеф Хендрик и оформи офанзивното трио, дружно с Райън Фрейзър и Жоелинтон. Хави Манкийо се възвърне от травмата си, само че остана на пейката, а поради контузии дуела пропуснаха Калъм Уилсън, Мигел Алмирон и Ален Сен-Максимен.

Тийнейджърът Джейкъб Рамзи се завърна измежду титулярите на Вила за сметка на Морган Сансон. Отсъствието на капитана Джак Грийлиш беше огромният проблем за мениджъра Дийн Смит, който се надяваше отборът да запише първа победа от края на февруари и да се изравни по точки с Ливърпул.

В началото добър късмет се откри пред Джон Макгин, който изигра своя мач номер 100 с екипа на бирмингамци. Халфът обаче стреля в навън. Нюкасъл отговори с удар на Фрейзър, попаднал право в ръцете на Емилиано Мартинес.

В 14-ата минута Жоелинтон се пребори с Тайрън Мингс, само че беше блокиран от другия централен защитник на Вила - Езри Конса. В средата на полувремето Бертран Траоре пострада след конфликт с Пол Дъмет и беше сменен наложително, а на неговото място влезе Ануар Ел-Гази.

В 28-ата минута Мартин Дубравка мазета мощен удар на Махмуд Хасан-Трезеге. Астън Вила по-често атакуваше, до момента в който домакините разчитаха да изненадат противника с контри, само че те не се получаваха поради неналичието на точност при извеждащите подавания.

И след почивката противниците се концентрираха най-много върху това да не позволен гол. В 53-ата минута Мат Таргет центрира от фаул, а Конса стреля с глава и малко не му доближи да открие резултата. После Джонджо Шелви нанесе удар отвън наказателното поле, само че той топката се отклони от негов съотборник и излезе в навън.

В средата на втората част в игра за Вила се появи и Рос Баркли, който размени Трезеге. Жоелинтон още един път взе неверното решение и провали добра офанзива на Нюкасъл с опит за подаване, вместо да стреля. Джейкъб Мърфи можеше да се трансформира в воин за " джордитата ", само че негов удар в 82-ата минута срещна напречната греда.

Малко по-късно Вила излезе напред. Мат Таргет центрира, Уоткинс стреля с глава, топката се отклони от крайници на Киърън Кларк, след което и от гредата, преди да спре зад голлинията. До края на постоянното време гостите имаха няколко чисти положения, от които не се възползваха.

Финалният взлом на Нюкасъл изглеждаше жертван, само че в четвъртата спомагателна минута Мърфи центрира от корнер и с глава донесе по този начин скъпата точка на " свраките ". Те са 16-и в класирането с 28 точки и ги чака тежка борба за оцеляване.

Премиър лийг 28 кръг, петък 12 март  Нюкасъл 1:1краен резулат  Астън Вила
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР