Нюкасъл постигна една от най-важните си победи от началото на

...
Нюкасъл постигна една от най-важните си победи от началото на
Коментари Харесай

Неочакван герой поведе Нюкасъл към скъпоценна победа

Нюкасъл реализира една от най-важните си победи от началото на сезона във Висшата лига. Отборът на Рафаел Бенитес разгроми с 3:0 Кардиф Сити и се изкачи на 17-о място в класирането, измествайки от него " сините птици ".

Защитникът Фабиан Шер беше огромният воин за домакините. Той вкара първите два гола, откакто досега не се бе разписвал нито един път в елита на британския футбол.

Нюкасъл не завоюва нито един от предходните си 5 мача и беше в зоната на изпадащите, с точка по-малко от днешния си противник. " Свраките " обаче се надяваха да продължат традицията от началото на сезона да нямат загуба против различен от последните 7 отбора в класирането.

През седмицата тимът на Бенитес реализира трагичен триумф с 4:2 над Блекбърн в преиграването от третия кръг на ФА Къп, само че хвърли доста старания, а значими фигури получиха контузии. За наслада на испанския управител, Джамал Ласелс и Фабиан Шер се възвърнаха бързо и заеха местата си в центъра на отбраната. Айзък Хейдън също попадна в титулярния състав, спретнат в системата 5-4-1. Единственият нападател беше Хосе Саломон Рондон, а Айосе Перес и Кристиан Атсу действаха по двата фланга.

TEAM NEWS

Here's how Newcastle United will line up for today's @premierleague game against @CardiffCityFC at St. James' Park. #NUFC pic.twitter.com/neLpTDAfto
— Newcastle United FC (@NUFC) 19 януари 2019 година Кардиф Сити дойде на " Сейнт Джеймсис Парк " като единственият тим, който в нито един от мачовете досега не съумя да вземе преднина на почивката. Уелсците обаче опазиха вратата си от попадение в 3 от последните 4 дуела във Висшата лига и това беше мотив за оптимизъм.

Мениджърът на гостите Нийл Уорнък беше окуражен да прекъсне серията си от 10 мача без победа против Нюкасъл, а също така търсеше първи триумф в седмия му конфликт с Бенитес. Новината в състава на Кардиф беше появяването от първата минута на новото попъление Умар Ниасе, който пристигна чартърен от Евертън. Отсъстваше обаче капитанът Шон Морисън.

#NEWCAR | #CardiffCity team news!

Brought to you by @1xbet_Eng...#CityAsOne pic.twitter.com/aLog6AyFLd
— Cardiff City FC (@CardiffCityFC) 19 януари 2019 година В първите минути доминираха нарушаванията, а гостите разчитаха главно на дълги пасове към мощния физически Ниасе. Нюкасъл пък се стремеше да работи на висока скорост по двата фланга. След центриране на Мат Ричи топката стигна до Айосе Перес, само че неговият удар с глава не затрудни Нийл Етъридж. В 16-ата минута мощно изритана от стража на Кардиф топка стигна до Джуниър Хойлет, който стреля неопределено с левия крайник.

В 24-ата минута Фабиаш Шер се включи напред и преодоля огромно пространство, като влезе в наказателното поле. Последва обмислен удар до гредата, който се оказа неспасяем за Етеридж - 1:0.
Малко след гола Шер пострада при едно единоборство и се нуждаеше от здравна помощ, само че се върна на терена. Там неговият тим към този момент действаше с повече убеденост, а Кардиф, макар напъните си да изнесе играта по-напред, не сътвори нищо, което да заплаши Мартин Дубравка. Единствената относително добра опция се откри пред Виктор Камараса в 44-ата минута, само че той прати топката високо в навън.

Веднага след почивката Рондон можеше да вкара втори гол за домакините, само че ударът му не се получи. Преди това Камараса получи първия жълт картон в дуела за умишлена игра с ръка.

Нюкасъл несъмнено доминираше, а Рондон още един път се размина с гола. Удар на Айосе Перес също беше избавен, само че домакините въпреки всичко стигнаха до по този начин значимото второ попадение. Отбеляза го не различен, а още веднъж Шер. Швейцарският национал се разписа от близко, откакто Ласелс му смъкна топката с глава.

В идващите минути Шер даже можеше да оформи популярен хеттрик, само че не съумя да стреля тъкмо след центриране от корнер на Мат Ричи.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 23 кръг, събота 19 януари  Нюкасъл 3:0краен резулат  Кардиф Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР