Нюкасъл изненада критиците на Острова и спечели домакинството си на

...
Нюкасъл изненада критиците на Острова и спечели домакинството си на
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед загуби от Нюкасъл на Сейнт Джеймсис Парк

Нюкасъл изненада критиците на Острова и завоюва семейството си на Манчестър Юнайтед, в мача сред двата отбора от 27-ия кръг на Висшата лига.

Битката на стадион " Сейнт Джеймсис Парк " приключи с победа за " свраките " с 1:0.

Единственото попадение в конфликта вкара Мат Ричи, разписал се след 65 минути игра.

Първото полувреме от дуела надалеч не бе измежду най-интригуващите в Лигата през сезона. Положенията пред двете порти се брояха общо на пръстите на едната ръка, а играта се водеше главно в средата на терена.

Футболистите и на двата тима не бързаха да възобновят борбата, в моментите, в които топката напускаше рамките на игрището.

На няколко пъти Ромелу Лукаку се озоваваше в положителни обстановки за осъществяване на попадение, само че бе неоснователен в изявите си.

Алексис Санчес пък оставаше изолиран от протичащото се в половината на противника и като че ли прекомерно малко подавания прекосяваха през него. Това сигурно не способства за повишението на динамичността и драматичността на конфликта.

Най-добрата опция през откриващите 45 минути се откри пред Антони Марсиал, малко преди почивката. Матич изведе французина по превъзходен метод очи в очи със стража на съперника, само че Марсиал пропусна да вкара първия гол в мача.

Така до паузата сред полувремената попадения на " Сейнт Джеймсис Парк " не бяха маркирани.

В 65-ата минута Крис Смолинг получи публично предизвестие за симулация, а при последвалото центриране, Мат Ричи засече топката в мрежата за 1:0.

Нюкасъл се прибра в половината си и редуваше контраатаките си една след друга.

" Червените дяволи " пък се надпреварваха да пропущат в предни позиции, като Марсиал на два пъти не съумя да се разпише от непосредствена непосредственост.

Така или другояче обаче нова смяна в резултата не беше записана и 5-ата загуба за Юнайтед в Лигата през сезона стана факт.

Отборът на Рафаел Бенитес не бе печелил на стадион " Сейнт Джеймсис Парк " в осем следващи случая, в които записа пет провали и три равенства, които бяха в последни им три изяви пред лична аудитория. За последно " черно-белите " надвиха у дома на 21 октомври (1:0 над Кристъл Палас).

По-рано през сезона възпитаниците на Жозе Моуриньо разрушиха Нюкасъл с 4:1 на " Олд Трафорд ", а последната им среща в дома на " свраките " приключи при трагичното 3:3. Днес обаче спечелилият беше друг.

За последно Нюкасъл пречупи 20-кратния първенец на Англия у дома през 2012 година с 3:0. Сега подвигът беше още един, въпреки и не с толкоз безапелационен краен резултат. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР