Ню Йорк. Вицепремиерът и външен министър г-жа Екатерина Захариева се

...
Ню Йорк. Вицепремиерът и външен министър г-жа Екатерина Захариева се
Коментари Харесай

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с колегата си от Република Индия д-р Субрахманям Джайшанкар

Ню Йорк. Вицепремиерът и външен министър госпожа Екатерина Захариева се срещна с сътрудника си от Република Индия доктор Субрахманям Джайшанкар. Разговорът сред двамата се организира в границите на 74-тата сесия на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
“Поздравления за избирането ви на поста - сподели министър Захариева. - Съболезнования за кончината на предходния министър госпожа Сушма Сварадж, с която бяхме другари. Нямаме отворени въпроси, единствено доста благоприятни условия пред нас и бизнеса на нашите две страни. ” “Ще се веселя да посетя България, а и да ви посрещна в Индия. Благодаря ви за вашия мощен глас в Европа в поддръжка на нашата страна. Индия търси в Европа партньорства, свързани главно с стопанската система на знанията и така наречен науки за живота ”, съобщи министър Джайшанкар.
Екатерина Захариева съобщи, че Индия е стратегически сътрудник на Европейски Съюз и посочи преимуществата на страната ни за задгранични вложения - ниски налози, административни облекчения за бизнеса, готови експерти във високите технологии, благоприятни условия за продължение на партньорствата в хранително-вкусовата и филмовата промишленост.
“Световната банка откри тази година в България собствен международен център за споделени услуги, посредством който ще дава корпоративна и софтуерна поддръжка на бизнес интервенциите на петте институции от Групата по целия свят. Това е също оценка за капацитета на България и българите ”, сподели българският вицепремиер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР