Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева участва в министерска среща на Черноморското икономическо сътрудничество

Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в неофициална среща на министрите от Организацията на Черноморското икономическо съдействие (ЧИС) в Ню Йорк. Тя се организира по самодейност на гръцкото ротационно председателство на ЧИС. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .
„ Благодаря за организирането на тази среща. От нас зависи какъв брой дейна ще е нашата организация. Като предходен ръководител България ще окаже цялостна поддръжка на гръцкото председателство, с цел да може ЧИС да стане по-видимо и по-полезно ”, сподели Екатерина Захариева и насочи в работен порядък съответни рекомендации за възстановяване на работата на организацията, които бяха подкрепени от множеството страни.
Учреденa през 1999 година, ЧИС е най-представителната и институционално развита междуправителствена организация в Черноморския район. Като икономическа организация тя способства за поддържането на добросъседски връзки и за построяването на взаимно доверие в район, в който съществуват продължаващи спорове, като по този метод ЧИС има и индиректен принос за политическото доближаване в разширения Черноморски район.
В организацията членуват Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
На извършената в границите на Българското председателство на ЧИС 40-та Среща на Съвета на министрите на външните работи на ЧИС на 29 юни 2019 година бе взето единомислещо решение за одобрение на кандидатурата на Република Северна Македония за член на Организацията за черноморско икономическо съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР