Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Eкатерина Захариева и Петер Сиярто подписаха програма за сътрудничество в областта на образованието и науката между България и Унгария

Ню Йорк. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто подписаха Програма за съдействие в региона на образованието и науката сред България и Унгария за интервала 2019-2021 година Това оповестиха от пресцентъра от Министерство на външните работи .
Екатерина Захариева и Петер Сиярто се срещнаха в границите на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Програмата планува съдействие в региона на общообразователната система и висшето обучение, и по-конкретно поощряване на директното съдействие сред междинните и висшите учебни заведения. България и Унгария се ангажират с размяната на студенти, докторанти, откриватели и преподаватели. Българската страна ще приема маджарски гост-преподавател в Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ и маджарски преподавател в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “. Унгарската страна ще приема български преподавател в Университет „ Лоранд Йотвьош “, Будапеща и Сегедския университет.
Двете страни ще финансират и взаимни научноизследователски планове, както и продан на учени и специалисти, които да бъдат включени в осъществяването на такива планове. Насърчава се и взаимното присъединяване на партниращи си научни институти и университети от двете страни в планове по Европейската рамкова стратегия за проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР