Ню Йорк. В резултат от наводненията в американския щат Небраска,

...
Ню Йорк. В резултат от наводненията в американския щат Небраска,
Коментари Харесай

ТАСС: Две военни бази в Небраска са под вода

Ню Йорк. В резултат от наводненията в американския щат Небраска, са наводнени минимум две военни бази, в това число военното летище Offutt (Офут), където е ситуиран щабът на Стратегическото командване (СТРАТКОМ) на Въоръжените сили на Съединени американски щати, оповестиха пресслужбите на военните обекти, предава ТАСС .
„ В момента една трета от базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Офут, в това число щабът (СТРАТКОМ), са мощно наводнени. За благополучие, хората и самолетите са цели и невредими “, се споделя в „ Туитър “ на военния обект, ситуиран близо до град Белвю. По данни на вестник World Herald, в базата са наводнени към 30 здания, а на още толкоз са породени вреди. Подобна картина се следи и в базата на Националната армия в Ешланд (щата Небраска).
По данни на Метеорологическата работа на Съединени американски щати, равнището на водата в река Мисури може да се повиши до 14,48 м, преминавайки върха, открит през 2011 година. Водите на Мисури към този момент наводниха обширни територии сред градовете Омаха (Небраска) и Канзас Сити (щата Канзас). Водата прекъсна земните връзки с атомната електроцентрала Купър в Браунвил (Небраска), хората и храната се доставят там с хеликоптери.
Според Асошиейтед прес, естественото злополучие към този момент е умъртвило трима души. Като цяло, бяха избавени повече от 100 души, над 870 бяха евакуирани и настанени в центрове за краткотрайно настаняване. Министерството на земеделието в Небраска оцени вредите за държавното отглеждане на животни на близо 400 млн. $, а вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс възнамерява да пътува до Небраска във вторник, с цел да оцени персонално мащаба на бедствието.
Причината за едно от най-големите наводнения в историята на Средния Запад е комбинацията от три фактора от предходната седмица: бързо стопляне, размразяване на сняг и значителни превалявания. Природната буря засегна щатите Уисконсин, Канзас и Айова, а най-големи вреди бяха породени на Небраска. Там бяха въведени изключителни обстановки в 74 града и 65 области, 16 реки излязоха крайбрежията си, наводнявайки пътищата и унищожавайки сектори от пътища и мостове.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР