Ню Йорк. Учените са открили място на Земята, където биологичният

...
Ню Йорк. Учените са открили място на Земята, където биологичният
Коментари Харесай

ТАСС: Учени откриха място на земята, където не живеят никакви организми

Ню Йорк. Учените са разкрили място на Земята, където биологичният живот изцяло отсъства заради непригодността на естествените условия. Този регион се намира в североизточната част на Етиопия, покрай вулкана Далол, заяви Live Science, базирайки се на обява в научното списание Nature Ecology & Evolution и представена от TACC
" Различни форми на живот на нашата планета са се приспособили да оцелеят в извънредно тежки условия. Животът съществува както в супер гореща, по този начин и в свръх кисела и свръх солена среда. Въпреки това открихме, че земният живот изчезва, когато и трите факторa участват на едно място ", разяснява Пюрификасион Лопес Гарсия, един от създателите на проучването.
Постоянното наличие на висока температура, киселинност и висока централизация на магнезиеви соли основават извънредно несъответствуващи условия за живот. Последните са изключително рискови за биологичните организми, защото могат да разрушат мембранните на клетките, причинявайки моменталната им гибел.
Това, съгласно Лопес-Гарсия, се е случило в редица хидротермални водоеми, които заобикалят необичайния етиопски вулкан Далол. Това е най-ниският вулкан на планетата - той се намира на 48 метра под морското ниво. Изследователите са взели проби от тези водоеми и са ги анализирали, с цел да открият в тях могат да бъдат открити биологични организми. Както се оказва, такива в тях въобще няма.
„ Не сме разкрили нито една ДНК макромолекула или нейните фрагменти, “ акцентира Лопес Гарсия. „ Средата във водоемите към вулкана Далол е изцяло лишена от живот. “
Работата на учените е значима освен от позиция на търсенето на най-неподходящата за живеене зона на повърхността на планетата. Те могат да бъдат забавни и за експерти, които търсят извънземен живот. Според общоприетия метод, в случай че учените открият следи от вода върху някакво небесно тяло, това допуска, че върху това мебесно тяло е съществувал или съществува живот.
„ Това не е по този начин - сподели Лопес-Гарсия. „ Идеята, че всяка планета с течна вода на повърхността е подобаваща за живот, е неправилна и нашите проучвания образно демонстрират това. “ Според нея водоемите, изцяло лишени от живот наоколо до вулкана Далол в Етиопия, демонстрират, че има " мъртва " вода, където биологичният живот, който познаваме, е неосъществим.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР