Ню Йорк Таймс разпространи видеокадри, на които се вижда как

...
Ню Йорк Таймс разпространи видеокадри, на които се вижда как
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс публикува видео от свалянето на украинския самолет

" Ню Йорк Таймс " популяризира видеокадри, на които се вижда по какъв начин хипотетична ракета, изстреляна от Иран, удря летящ обект, за който американското издание и британският проверяващ уебсайт " Белингкат "  твърдят, че е разрушилият се в сряда в Техеран украински пътнически аероплан, написа svobodnaevropa.bg.

``
реклама

Версията, че " Боинг 737 ", на борда на който починаха 176 пасажери, е бил свален " несъзнателно " от Иран, бе стартирана от канадския министър председател Джъстин Трюдо, който се базира на " многочислени " източници от разузнаването. Британският му сътрудник Борис Джонсън и американският президент Доналд Тръмп също позволиха вероятността украинският аероплан да е бил свален по простъпка.

" Ню Йорк Таймс " цитира американски и съюзнически представители, съгласно които иранска ракета инцидентно е свалила " Боинг " -а малко след излитането му от летището в Техеран към украинската столица Киев. Изданието се е свързало с индивида, снимал фрагментите от хипотетичния удар на ракетата в самолета, който е удостоверил тяхната достоверност.

Краткият видеоклип демонстрира дребна детонация, откакто ракета удря самолета над Паранд, град ситуиран покрай летището в иранската столица. Според " Ню Йорк Таймс " образно и звуково фрагментите съответстват с формалната информация за моментното местонахождение на разрушилия се след това " Боинг 737 ".

" Във видеото минават почти 10 секунди сред светлината от удара на хипотетичната ракета и звука от детонацията, уловен от камерата. Закъснението на звука демонстрира, че самолетът е бил на малко повече от две благи от камерата сега на удара. Това разстояние съответствува с маршрута на украинския аероплан, записан от компанията за следене на полети FlightRadar24 ", показва американското издание.

То е удостоверило и местоположението на индивида, снимал видеото, благодарение на сателитени фотоси, предоставени от компанията за галактически технологии Maxar Technologies. Сградите, които се виждат на назад във времето във видеото, подхождат на тези, които са уловени и в сателитните изображения. Тази информация е доказана и от " Белингкат ".

Двете издания означават, че не е ясно за какво индивидът с камерата е снимал тъкмо в този миг, само че е допустимо преди изстрелването на ракетата, улучила украинския аероплан, да е имало несполучлив първи опит. Човекът, снимал видеото, е споделил пред " Ню Йорк Таймс ", че е присъединил камерата, откакто е чул " някакъв изстрел ".

По мотив изказванията на западните страни, че Иран по простъпка е свалил украинския аероплан, представителят на иранското държавно управление Али Рабией изрази страдание, че някои медии " въодушевено са популяризирали информации ", които по думите му са направени " по добре познатите способи на психическата операция ". Той упрекна Съединени американски щати, че употребяват болката на опечалените фамилии " в услуга на ползите си в тази психическа интервенция ".

Междувременно ръководителят на иранската авиационна работа Али Абедсадех заяви, че ислямската страна ще допусне специалисти от Украйна, Съединени американски щати, Франция и Канада да вземат участие в следствието на злополуката, съобщи Ройтерс. По думите му Националното ръководство за сигурност на превоза (НУБТ) на Съединени американски щати е известено и е назначило собствен представител за присъединяване в следствието.

Иранското външно министерство удостовери, че в изясняването на аргументите за нещастието ще вземат участие и специалисти на " Боинг ", съобщи Агенция Франс Прес. Техеран изрази подготвеност в него да бъдат включени и представители на страните, които са изгубили свои жители в злополуката. Сред 176-те жертви имаше жители на Иран, Канада, Германия, Афганистан, Англия, Швеция и Украйна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg И
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР