„Ню Йорк таймс“ публикува първи от поредица разследващи материали, които

...
„Ню Йорк таймс“ публикува първи от поредица разследващи материали, които
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс“ разкрива страховития мащаб на проследяването на мобилни телефони

„ Ню Йорк таймс “ разгласява първи от поредност проверяващи материали, които разкриват в действителност какъв брой тъкмо могат да бъдат следени хора с помощта на мобилните си устройства.

Екипът на изданието е получил данни за местоположение на мобилни телефони за градовете Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско и Лос Анджелис и със стряскаща акуратност е съумял да дефинира дейностите на някои от потребителите.
ГДБОП ще следи със безценен програмен продукт мобилните устройства на обвинени С помощта на програмата могат да бъдат свалени данните от над 10 000 типа мобилни устройства
Всеки мобилен консуматор, който употребява разнообразни приложения на телефона си, нормално е питан от фирмите дали желае да включи софтуера за следене на местонахождението му. Повечето консуматори избират да го включат, а част от приложенията даже не работят изцяло, в случай че тази функционалност не е пусната.

Информацията, предоставена на „ Ню Йорк таймс “ е оскъдна спрямо това, което фирмите събират на годишна база за потребителите си. В обстоен материал „ Ню Йорк таймс “ разкриват по какъв начин за минути може да бъде открито въз основата само на GPS данни местонахождението, маршрута и дейностите на даден субект.
ФБР: FaceApp и други съветски мобилни приложения са опасност за контраразузнаването Програмата стана известна в обществените мрежи по-рано тази година, като мигновено провокира терзания за събираните персонални данни на потребителите
При един от случаите, екипът от публицисти следил данните за мобилен телефон на инженер в компанията „ Майкрософт “. Следейки неговите дейности и маршрут в даден интервал от време, от „ Ню Йорк таймс “ открили, че той посетил кампуса на компанията „ Амазон “. Минути по-късно публицистите открили, че става въпрос за инженера Бен Броили, който напуснал „ Майкрософт “ и се включил към „ Амазон “.

Фактът, че единствено по данни за местоположение може да бъде открито, че въпросният човек е бил на изявление за работа е извънредно стряскащо.
Компютърен експерт проникна в цялостен куп държавни институции… през „ Google ” Според специалисти демонстрацията демонстрира цялостен куп съществени проблеми
Материалът на „ Ню Йорк таймс “ е илюстриран с анимации, които демонстрират дейните мобилни телефони, споделящи данни за местоположение на основни места в четирите града.

Като образец те демонстрират анимация на мобилните телефони в Белия дом и Пентагона – две здания, които вършат всичко допустимо да защитят сигурността на чиновниците си.

Всяка точка е мобилен телефон, който споделя местонахождението си в Белия дом Снимка: Screenshot / NYTimes

Въпреки това с лекост екипът на „ Ню Йорк таймс “ е съумял да наблюдава напълно сполучливо чиновник на американския Департамент по защита, както и на неговата брачна половинка. Имената им не се загатват.

Журналистите дават образец също с други мобилни телефони, които са посещавали крайпътни мотели по за няколко часа, човеци, които са били на посетители в имението на Джони Деп за повече от една нощ, както и следенето на протестиращи по време на Женския марш във Вашингтон след успеха на Доналд Тръмп на изборите в Съединени американски щати.

От „ Ню Йорк таймс “ изясняват сериозността на това следене с обстоятелството, че няма федерален закон в Съединените щати, който да не разрешава продажбата на тази информация.

На процедура всеки човек се следи с неговото единодушие, а данните от това следене могат да попаднат в ръцете на неправилните хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР