Ню Йорк. Способността да се движите по улиците на Ню

...
Ню Йорк. Способността да се движите по улиците на Ню
Коментари Харесай

Mobileye тества флота самоуправляващи се автомобили в Ню Йорк

Ню Йорк. Способността да се движите по улиците на Ню Йорк е решаваща стъпка към комерсиализирането на самостоятелни транспортни средства, които могат да се оправят с триумф в редица шофьорски обстановки във всякаква околна среда.

Mobileye на Intel Corp. разгласи във вторник, че тества самоуправляващи се транспортни средства в Ню Йорк, в това число в оживения квартал Манхатън, в опит да потвърди, че технологията може да се оправя с шляещи се бездомници, строителни зони и даже с фамозните конски екипажи към Централ парк.

Изпълнителният шеф на Mobileye Амнон Шашуа съобщи по време на брифинг, че през последните седмици компанията е почнала да тества транспортни средства единствено с камери в града, наричайки средата за шофиране " доста предизвикателна ".

" Наистина е голямо главоболие да тестваме тук, в Ню Йорк ", сподели Шашуа, като изброи редица провокации за шофиране в Голямата ябълка, в това число светлинно замърсяване през нощта, нападателно шофиране, двойно паркирани коли и пешеходци, пренебрегващи разпоредбите за придвижване.

Шашуа сподели, че способността да се движите по улиците на Ню Йорк е значима стъпка към комерсиализирането на самостоятелни транспортни средства, които могат да се оправят с редица шофьорски среди. Mobileye получи позволение за тестване от щата Ню Йорк, откакто даде на чиновниците всички данни от стратегиите си за самоуправление, които компанията е провела преди този момент в други градове.

Самоуправляващото се звено на General Motor Cruise през 2017 година получи сходно позволение, само че в последна сметка се отхвърли от проектите си да тества транспортни средства в Ню Йорк, откакто кметът Бил дьо Блазио изрази угриженост по отношение на сигурността.

Mobileye във вторник показа 40-минутно нередактирано видео на едно от своите транспортни средства, движещо се по Park Avenue по източната страна на Манхатън и през тунела Queens Midtown, показващо човек на шофьорското място с ръце в скута, под кормилото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР