Ню Йорк. Сенатът на САЩ може да договори пакет от

...
Ню Йорк. Сенатът на САЩ може да договори пакет от
Коментари Харесай

Bloomberg: Сенатът на САЩ може да съгласува санкции срещу Русия още тази седмица

Ню Йорк. Сенатът на Съединени американски щати може да контракти пакет от антируски наказания при положение на утежняване на обстановката към Украйна още тази седмица. Това заяви в понеделник Bloomberg , базирайки се на свои събеседници от Конгреса.

„ Надяваме се да обсъдим няколко последни точки, по които би трябвало да реализираме съглашение, след което можем да продължим напред “, цитира Bloomberg ръководителя на комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати Робърт Менендес (Д). Сенаторът от Демократическата партия Крис Мърфи има вяра, че окончателните елементи могат да бъдат контрактувани „ в идващия ден “. На собствен ред сенатор Джим Риш (Р) сподели, че е допустимо да се „ заяви за прогрес “ в полемиките сред двете страни.

Според Bloomberg американските законодатели към момента не са стигнали до консенсус по отношение на това дали би трябвало да се вкарат ограничаващи ограничения против Руската федерация като превантивна мярка. Освен това депутатите спорят какви ограничения могат да подхващат Съединените щати във връзка с газопровода „ Северен поток 2 “ при положение на утежняване на обстановката към Украйна.

По-рано Менендес сподели, че някои от глобите, които се разискват в Сената на Съединени американски щати против Русия поради обстановката против Украйна, могат да бъдат въведени преди нашествието, която се твърди, че Русия приготвя. Той не изясни какви наказания могат да бъдат въведени авансово. Американската администрация по-рано се противопоставяше на потреблението на наказания преди хипотетичната инвазия на Русия в Украйна, защото в противоположен случай те биха изгубили възпиращия си резултат.

По-рано група демократи, водени от Менендес, внесоха в горната камара на законодателния орган на Съединени американски щати законопроект, наименуван Закон за отбрана на суверенитета на Украйна от 2022 година Той включва налагане на наказания против съветския президент, министър-председателя, ръководителите на министерствата на външните работи и на защитата, началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ и други представители на военното управление. Освен това ограничаващите ограничения могат да обиден газопровода „ Северен поток 2 “. Идентичен законопроект по-късно беше импортиран и в Камарата на представителите на Конгреса.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР