Ню Йорк. Съединените щати и техните съюзници обмислят възможността за

...
Ню Йорк. Съединените щати и техните съюзници обмислят възможността за
Коментари Харесай

Bloomberg: САЩ замислят тежки санкции срещу рублата, ако Русия нападне Украйна

Ню Йорк. Съединените щати и техните съдружници обмислят опцията за въвеждане на нови наказания против Руската федерация, ориентирани против редица кредитни институции и Руския фонд за директни вложения и по-специално ограничение на конвертирането на рублата при положение на съветска офанзива против Украйна. Това заяви Bloomberg във вторник, базирайки се на свои източници.

„ Санкциите, които биха могли да бъдат наложени, в това число против някои от най-големите банки в Русия и Руския фонд за директни вложения, са една от вероятните варианти, които [американският] президент Джо Байдън може да очертае във вторник по време на диалог с [руския колега] Владимир Путин “. „ Те считат, че най-тежката мярка би била спирането на връзката със SWIFT, само че това би нанесло сериозен удар на жителите на Русия. Следователно чиновниците са по-склонни да лишат Москва от опцията за конвертиране на рублата в $, евро и английски паунд “.

Освен изключването на Русия от банковата платежна система SWIFT, се разисква и възбрана за вложение в съветския обществен дълг на вторичния пазар, отбелязва организацията.

Преговорите сред президентите на Руската федерация и Съединени американски щати под формата на телеконференция са планувани за 17:00 ч. българско време

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР