Ню Йорк. Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния

...
Ню Йорк. Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев и главният редактор на „The Economist“ обсъдиха успешни световни икономически и финансови модели с потенциал за приложение в България

Ню Йорк. Президентът Румен Радев организира публична среща с основния редактор на „ The Economist “ Зани Бедос – една от най-влиятелните персони в областта на световните финанси. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Срещата се състоя в Ню Йорк в границите на Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг. В началото на 90-те години Зани Бедос е била част от екипа от „ Харвард “, който реализира промените в Полша.
С президента Радев разискаха икономическата обстановка в България, Европейския съюз и света, новите действителности в енергетиката и климатичните промени, бъдещето на автомобилната промишленост. Основен акцент в диалога беше търсенето на сполучливи международни стопански и финансови модели, които могат да бъдат приложени в България. Румен Радев и Зани Бедос се сплотиха към мнението, че демографията е извънреден проблем за българското общество и следва да е главен приоритет в подтекста на икономическото развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР