Ню Йорк. Президентът Мун Джей-ин във вторник предложи Демилитаризираната зона

...
Ню Йорк. Президентът Мун Джей-ин във вторник предложи Демилитаризираната зона
Коментари Харесай

The Korea Herald: Мун Джей-ин предложи превръщането на демилитаризираната зона в „международна зона на мира“

Ню Йорк. Президентът Мун Джей-ин във вторник предложи Демилитаризираната зона (ДМЗ), която разделя двете Кореи да се трансформира в „ интернационална зона на мира “, цитира думите му корейското англоезично издание The Korea Herald
Идеята беше показана в главната тирада на Мун пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
„ Днес предлагам ДМЗ, която разделя Корейския полуостров през средата да се трансформира в „ интернационална зона на мира “, сподели Муун, като акцентира, че концепцията се основава на трите му правилото за решение на въпросите на Корейския полуостров.
Принципите са попречване на война, гаранции за взаимна сигурност сред двете Кореи и общ разцвет за двете страни.
„ ДМЗ е общо завещание на човечеството, полезността на което би трябвало да бъде споделена от света. След като бъде открит мир сред двете Кореи, ще упорствам за включването на ДМЗ в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО взаимно със Северна Корея. "
Според визията на Мун, зоната сред Панминджон и Кесон в Северна Корея ще бъде превърната в „ зона за съдействие за мир “, а в границите на ДМЗ ще бъдат основани организации на Организация на обединените нации, както и организации, занимаващи се с мира, екосистеми и просвета.
В речта си Мун прикани и за интернационално съдействие при премахването на противопехотните мини от ДМЗ.
„ Ако Северна Корея прави денуклеаризация, интернационалната общественост би трябвало да предприеме съответните ограничения. Създаването на интернационална зона за мир ще обезпечи систематична и практическа гаранция за сигурност за Северна Корея. "
Предложението на Мун произтича от нуждата да се дадат осезаеми гаранции за сигурност на Северна Корея, като в това време понижава опасността от война за Юга.
Южнокорейският президент също посочи функциите, които Организация на обединените нации и американският президент Доналд Тръмп изиграха за извеждането на Северна Корея на масата за договаряния, и показа своята визия за междукорейско икономическо съдействие.
„ Южна Корея възнамерява да сътвори потребен кръг, където мирът води до икономическо съдействие, а икономическото съдействие от своя страна в допълнение консолидира мира “, сподели Мун.
Казвайки, че мирът на Корейския полуостров е неразделен от международния мир, Мун добави, че ще продължи да търси съдействие с членовете на Организация на обединените нации в процеса на определяне на мир на полуострова и реализиране на денуклеаризация на Северна Корея.
Президентът на Южна Корея също се възползва от опцията да подчертае цената на свободната търговия, намеквайки за проблемите с Япония.
„ Източна Азия реализира невиждан напредък в историята посредством продан и икономическо разделяне на труда и съдействието. Редът на лоялната конкуренция на свободната търговия беше в основата на този напредък “, сподели Мун.
„ Бихме могли да реализираме по-нататъшно развиване, когато полезностите на лоялната и свободната търговия се пазят на основите на съществени размишления върху предишното. “

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР