Ню Йорк остава финансов център №1 в света и увеличава

...
Ню Йорк остава финансов център №1 в света и увеличава
Коментари Харесай

Ню Йорк остава най-важният финансов център в света, Лондон губи позиции

Ню Йорк остава финансов център №1 в света и усилва преднината си пред Лондон на фона на несигурността към Брекзит. До това умозаключение сe стига в изследване на консултантската компания Duff & Phelps, представено от Ройтерс.

Англия ще излезе от Европейския съюз в петък, 31 януари, като бъдещият достъп на Обединеното кралство до финансовите услуги на неговия максимален сътрудник, след приклюването на преходния период през декември, остава под въпрос.

Проучването Global Regulatory Outlook, в което вземат присъединяване 245 високопоставени представители на компании за ръководство на активи, банки и други финансови институции от целия свят, откри, че Ню Йорк е нараснал преднината си пред Лондон.

56% от интервюираните са на мнение, че американският мегаполис е най-важният финансов център в света, като Ню Йорк е напреднал с 33 процентни пункта през последните две години. За сметка на това единствено 33% от респондентите считат, че Лондон е най-важният финансов център на планетата. За последните две години доверието в лидерската позиция на столицата на Обединеното кралство е намаляло с 20 процентни пункта.

„ Трудно е да бъде пренебрегната вероятността последните три години на неустановеност към Брекзит да са съдействали за падението на Лондон “, разяснява Моник Мелис от Duff & Phelps

Очаква се през идващите 5 години максимален прогрес да реализират Хонконг, Сингапур и Шангхай.

Само 22% от интервюираните считат, че Лондон ще резервира лидерската си позиция като финансов център след 5 година Малцина обаче са на мнение, че Париж, Франкфурт или някой различен европейски град има капацитета да измести Ню Йорк или Лондон от позициите им.

Едно нещо, в което Лондон има преимущество пред Ню Йорк, е по-благоприятният регулаторен режим за финансовите услуги, който интервюираните правят оценка като най-хубавия в света.

„ Ако държавното управление може да нарежда Обединеното кралство като място, в което регулаторната среда е по-благоприятна и успее да го откъсне от множеството европейски регулации, Лондон може още веднъж да си върне короната и да притегли нови гении към бранша “, разяснява Мелис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР