Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът поискаха хората, пътуващи от

...
Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът поискаха хората, пътуващи от
Коментари Харесай

Ню Йорк наложи карантина за пристигащите от 8 щата

Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът желаеха хората, пътуващи от щатите, където се усилват случаите на вируси, да се слагат в самоизолация за 14 дни.

Губернаторът на Фил Мърфи от Ню Джърси съобщи, че хората в трите щата са минали “през пъкъла и обратно” и не желаят “още един кръг” от вирусна зараза.

Някои южни и западни щати оповестяват рекорден брой случаи.

В момента щатите с увеличаващ се брой случаи са Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас и Юта, съобщи пред кореспонденти губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Университетът на Вашингтон предвижда 180 000 смъртни случая в Съединени американски щати до октомври – или 146 000, в случай че 95% от американците носят маски. Досега в Съединени американски щати са регистрирани повече от 2,3 милиона случая на вируса и повече от 121 000 смъртни случая.

Здравните чиновници споделят, че идващите седмици ще бъдат от решаващо значение за справяне с огнищата.

Хората, идващи от тези щати – в това число връщащите се поданици на Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът – ще бъдат помолени да останат под карантина при идването си за 14 дни.

Всеки, който наруши карантината, може да получи санкция от 1000 $, която нараства до 5000 $ при второ нарушаване, съобщи Куомо. Той добави, че щати ще бъдат добавяни или премахвани от листата за карантина според от броя на новите случаи на 10 000 души население или % на позитивни проби.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР