Ню Йорк никс се раздели със своя президент по баскетболните

...
Ню Йорк никс се раздели със своя президент по баскетболните
Коментари Харесай

"Ню Йорк никс" се раздели с Фил Джаксън след три бурни години

" Ню Йорк никс " се раздели със своя президент по баскетболните интервенции Фил Джаксън. Легендарният експерт, извел " Чикаго булс " и " Лос Анджелис лейкърс " до общо 11 трофеи в НБА, се задържа на поста малко повече от три години.

71-годишният Джаксън беше посрещнат като избавител през март 2014 година, само че не съумя да оправдае упованията, с които беше претрупан. В трите цялостни сезона, в които той ръководеше баскетболни интервенции в клуба, " Никс " записаха 80 победи и 166 загуби. В тях тимът приключи надлежно на 15-о, 13-о и 12-о място в Източната конференция.

Управлението на Джаксън в " Никс " ще се запомни най-много с споровете с водещи играчи в тима и треньорския щаб, гафове с договорите и настойчивостта отборът да играе с присъщия за него триъгълник в нахлуване.

Джаксън постоянно попадаше в заглавията с различия към бъдещето на звездата на тима Кармело Антъни. Той беше упрекван също, че е подготвен да се раздели с латвиеца Кристапс Порингис, в чието лице мнозина, свързани с " Никс ", виждат бъдещето на отбора.

" След деликатно обсъждане взехме решение по взаимно единодушие, че пътищата ни би трябвало да се разделят ", съобщи изпълнителният президент на " Ню Йорк никс " Джим Долан.

Phil Jackson leaves NY making nearly as much as the franchise player. pic.twitter.com/f1Njzg5kb9
— Bleacher Report (@BleacherReport) 28 юни 2017 година

В кратковременен проект функционалностите на Джаксън ще бъдат изпълнявани от генералния управител Стив Милс.
Промяната значи, че старши треньорът Джек Хорначек, който беше назначен от Джаксън през лятото на 2016 година, ще получи по-голяма независимост на деяние, в случай че резервира поста си.

" Ню Йорк никс " постоянно ще има особено място в моето сърце. Този тим и този град дадоха старт на кариерата ми в НБА ", съобщи Джаксън. Той е определен от " Никс " в драфта през 1967 година и играе за този тим в продължение на 12 години.

Джаксън става първенец с нюйоркчани през 1970 и 1973 година Това са и единствените две трофеи в историята на клуба.

" Благодарен съм на господин Долан, че ми даде опция да се завърна. Естествено, надявах се да донеса още една купа в " Медисън скуер гардън ". Като човек, който е привикнал да печели, съм извънредно отчаян, че това не се случи. Феновете в Ню Йорк не заслужават нищо по-малко от тила. Пожелавам всичко най-хубаво на организацията в бъдеще ", разяснява Джаксън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР