Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското приложение

...
Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското приложение
Коментари Харесай

Ню Йорк забрани „ТикТок“ на служебни телефони

Ню Йорк подреди на чиновниците си да изтрият китайското приложение за шерване на видео наличие „ ТикТок “ от служебните си телефони. Така градът се причислява към възбраната на федералното държавно управление и на повече от половината американски щати за потреблението на „ ТикТок “ на служебни устройства, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Въпреки че обществените медии са страхотни в свързването на нюйоркчани един с различен, както и със съмия град, ние би трябвало да подсигуряваме, че постоянно използваме тези платформи по сигурен метод “, уточни в изказване Джона Алън, представител на кмета Ерик Адамс.

Висшите чиновници по сигурността на информацията в града са открили, че „ ТикТок “ съставлява опасност за сигурността на техническите мрежи на Ню Йорк, поради което са наредили премахването на приложението от устройства, благосъстоятелност на общината, в границите на 30 дни.

Повече от половината американски щати към този момент са въвели сходни забрани.

Представители на „ ТикТок “ съобщи, че опасенията, че потреблението на приложението може да съставлява риск за киберсигурността, са неоснователни.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР