Ню Йорк. Над 70% от украинците биха гласували на референдум

...
Ню Йорк. Над 70% от украинците биха гласували на референдум
Коментари Харесай

ТАСС: Повече от 70% от жителите на Украйна подкрепят присъединяване към НАТО

Ню Йорк. Над 70% от украинците биха дали своят вот на референдум за присъединението на страната им към Северноатлантическия алианс, в случай че подобен се организира сега. Това демонстрират оповестените в четвъртък резултати от изследване на публичното мнение, извършено от Международния републикански институт на Съединени американски щати, предава ТАСС .

Общо 72% от респондентите поддържат присъединението на Украйна към Алианса, 7% са срещу, 15% не биха желали да вземат участие в оферти референдум по този въпрос, 5% от респондентите не са решили по какъв начин ще отговорят. Така поддръжката за присъединение към НАТО се е нараснала с 13% от последното извършено допитване, чиито резултати бяха оповестени през май.

„ Подкрепата за участието в НАТО се увеличи, защото украинците не престават да имат вяра в трансатлантическите институции. Хората поддържат уверено околните връзки със западните страни, които желаят спокойно и демократично бъдеще “, изяснява Стивън Никс, представител на института.

Анкетата е извършена от украинската социологическа група „ Рейтинг “ по поръчка на Американския институт на 27-28 юни в Украйна, като се изключи редица територии. В изследването са взели участие 2004 украинци на възраст над 18 години. Степента на неточност в резултатите е към 2 процентни пункта.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР