Ню Йорк. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща

...
Ню Йорк. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Луис Алфонсо де Алба, специален пратеник на ООН за Срещата на върха по въпросите за климата през 2019 г.

Ню Йорк. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Луис Алфонсо де Алба, специфичен делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Срещата на върха по въпросите на климата през 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Двамата разговаряха в границите на второто издание на Световния стопански конгрес в Ню Йорк. Той се организира в интервала 24-25 септември, като главните акценти в тазгодишното му издание са благоприятни условия и фактори за въздействие върху устойчивото развиване. Министър Ангелкова е на форума по персонална покана от господин Борге Бренде, президент на Световния стопански конгрес.
Министър Ангелкова и господин Де Алба подчертаха директното въздействие на туризма от климатичните промени и изключителното значение на ограниченията за запазване на околната среда. " С Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работим взаимно по разнообразни начинания за запазване на околната среда в България ", съобщи министър Ангелкова. Тя добави, че по българското Черноморие се вършат непрекъснати инспекции по повод чистотата на водата и морските плажове за да се подсигурява сигурността на туристите.
Министърът добави още, че по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз е извършена неофициалната среща под наслов „ Туризъм и стопански напредък “, на която бе взето решение всички страни от Европейски Съюз да работят за ограничение на заплахата от промени в климата.
В рамките на Световния стопански конгрес Министър Ангелкова беседва и с Ал Гор, вицепрезидент на Съединени американски щати за интервала 1993-2001 година Той поздрави България за отличните резултати, които реализира в туризма, и добави, че секторът е значим фактор за икономическия напредък на страната ни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР