НЮ ЙОРК -- Лице, представляващо интерес, е задържано след антисемитски

...
НЮ ЙОРК -- Лице, представляващо интерес, е задържано след антисемитски
Коментари Харесай

Лице, представляващо интерес, е разпитано след антисемитски заплахи, отправени в университета Корнел

НЮ ЙОРК -- Лице, представляващо интерес, е арестувано след антисемитски закани, отправени в университета Корнел, обяви губернатор Кати Хочул вторник.

Hochul посети кампуса в понеделник и даде обещание деяние.

„ Когато през вчерашния ден се срещнах със студенти от Корнел, им дадох обещание, че щатът Ню Йорк ще направи всичко допустимо, с цел да открие причинителя, който заплаши с всеобща пукотевица и антисемитско принуждение в кампуса. По-рано през днешния ден органите на реда идентифицираха човек от интерес като част от следствието и това лице сега е в ареста на щатската полиция на Ню Йорк за разпит. Обществената сигурност е мой главен приоритет и аз съм зает с битката с омразата и пристрастията, където и да надигат грозната си глава ", сподели Хочул.

Прочетете още: ФБР проверява антисемитски закани против еврейската общественост в университета Корнел

Във вторник Хочул даде обещание да пази студентите в колежите и в техните общности след притеснителен скок на закононарушения от ненавист и пристрастия.

a пътешестване до Израел, където тя видя от първа ръка зверствата, осъществени от Хамас, и посещаване в университета Корнел, с цел да разиска поредност от насилствени антисемитски послания на табло за известия в кампуса, губернаторът освен осъжда речта на омразата, само че и прави нещо по въпроса. < /p> Прочетете още: Повтаряйки опасенията в Корнел, еврейски студенти в Колумбийския университет споделят, че изпитват антисемитизъм

Хочул приказва от сърце във вторник в Колумбийския университет, до момента в който продължава да работи експедитивно, с цел да разпознава и да се оправи със заканите от принуждение в университетите след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври.

„ Нека бъда явен: не можем да позволим омразата и заплашването да се възстановяват “, сподели Хочул.

Губернаторът явно беше стимулиран от две скорошни прекарвания, посещаване на кибуц покрай границата с Газа, където бяха убити 70 души, и среща със студенти от Корнел, до момента в който ФБР разследваше закани, в това число една, която споделяше: „ Ако видите евреин „ човек “ в кампуса, последвайте го вкъщи и им прерязаха гърлата. "

Hochul разгласи редица стъпки за отбрана на хората, в това число:

Разширяване на работата на звеното за разбор на обществените медии на полицията в Ню Йорк, с цел да се усили мониторингът на заканите в учебните заведения и колежите на принуждение 75 милиона $ дотации за правоприлагащите организации за битка с закононарушенията от ненавист 3 милиона $ за разширение на Закона за аления байрак, с цел да оказват помощ на чиновниците да реагират на закононарушения от ненавист или стимулирани от пристрастия закани Назначаване на някогашен основен арбитър на Апелативния съд Джонатан Липман за обзор на антисемитизма и анти -политики за дискриминация в градските академични кампуси

„ Докато оценката (на Липман) ще бъде фокусирана върху CUNY, неговите рекомендации ще бъдат пътна карта за институциите в щата и страната, “ сподели Хочул. „ Говорих с ректорите на SUNY и CUNY и представители на частни университети, с цел да споделим загрижеността си по отношение на последствията от прекосяването на границата на свободата на словото в речта на омразата както от студенти, по този начин и от професори. Ние ще поемем антисемитизма, който сме виждали в университетските кампуси. "

Белият дом също се намесва и следи обстановката в университетските кампуси благодарение на вътрешната сигурност. Очаква се да даде насоки и запаси, в случай че е належащо.

Ходовете на губернатора идват откакто Лигата за битка с клеветата регистрира съвсем 400% нарастване на антисемитските произшествия от началото на военните дейности в Близкия изток преди три седмици.

Съветът за американските ислямски връзки също заяви за сходно нарастване на случаите с пристрастия против мюсюлманите.

Марсия Крамър от CBS Ню Йорк ще има повече за тази история в Новините в 17:00 и 18:00 часа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР