Ню Йорк. Конференция между воюващите страни на Либия, която трябва

...
Ню Йорк. Конференция между воюващите страни на Либия, която трябва
Коментари Харесай

AFP: Разговорите за Либия ще продължат въпреки изострянето на конфликта

Ню Йорк. Конференция сред воюващите страни на Либия, която би трябвало да стартира на 14 април, ще продължи, без значение от възобновените сражения към Триполи, съобщи пратеникът на Организация на обединените нации Хасан Саламе в събота, представен от AFP .
" Ние сме решени " да проведем договарянията " по график ", в случай че не бъдат възпрепятствани от съществени спънки, съобщи той на конференция в столицата, визирайки новата атака тази седмица на фелдмаршал Халифа Хафтар.
Хафтар, пълководец на самопровъзгласената Либийска национална войска (ЛНА), стартира в четвъртък атака в опит да вземе столицата, държана от подкрепяното от Организация на обединените нации Правителство на националното единодушие (ПНС) и редица милиции.
Конференцията на Организация на обединените нации, в която би трябвало да вземат присъединяване основните играчи в либийския спор би трябвало да изготви " пътна карта ", която да докара Либия до парламентарни и президентски избори.
Либийските водачи се договориха в Париж предходната година да проведат избори преди края на годината, само че тези избори не бяха проведени, до момента в който двете съпернически администрации и многочислените милиции се борят за властта в богатата на нефт страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР