Ню Йорк. Китай представлява най-голямата заплаха за американската икономика, която

...
Ню Йорк. Китай представлява най-голямата заплаха за американската икономика, която
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Китай е най-голямата опасност за икономиката на САЩ

Ню Йорк. Китай съставлява най-голямата опасност за американската стопанска система, която „ доближи ново равнище “ през последните години. Това мнение изрази в понеделник шефът на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати Кристофър Рей, изказвайки се в президентската библиотека на Роналд Рейгън в Калифорния, предава Associated Press .

„ Обобщавайки това, което виждаме в нашите следствия, от които повече от две хиляди са отдадени на опитите на китайското държавно управление да открадне наша информация или технология, [може да се каже, че] никоя друга страна не съставлява по-голяма опасност за нашите хрумвания, нововъведения и икономическа сигурност, в сравнение с Китай “, акцентира шефът на ФБР.

„ Говоря доста за тази опасност, откогато поех ръководството “ на ФБР през 2017 година, означи Рей. „ Но през днешния ден бих желал да се съсредоточа върху нея, тъй като тя го изведе на идващото равнище, като е по-откровена и по-разрушителна от всеки път “, сподели той.

„ За всички нас е жизненоважно да се съсредоточим дружно върху тази опасност “, посочи шефът на ФБР. Според него отрицателните резултати от „ икономическия шпионаж ”, за който се твърди, че се прави от Китай, се усещат в „ целия набор от промишлености ” в Съединени американски щати и водят до банкрут на компании и загуба на работни места.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР