Ню Йорк. Израелският премиер Бенямин Нетаняху няма да предприеме последващи

...
Ню Йорк. Израелският премиер Бенямин Нетаняху няма да предприеме последващи
Коментари Харесай

AFP: Израел няма да анексира нови територии преди представянето на американския мирен план

Ню Йорк. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху няма да предприеме следващи дейности по отношение на предизборния си ангажимент за присъединение на селищата от Западния бряг преди представянето на американския кротичък проект, съобщи посланикът на Израел в Организация на обединените нации Дани Данон в сряда, представен от AFP .
Нетаняху даде обещание анексиране на израелските селища на Западния браг през последните дни на акцията преди изборите на 9 април, като желанието му провокира паника, че би поставило завършек на вероятностите за палестинска държавност.
" Не мисля, че ще предприемем някакви дейности, преди проектът да бъде оповестен ", съобщи дипломат Дани Данон пред кореспонденти по отношение на обещанието на Нетаняху.
" Ще изчакаме. Ще забележим проекта. Ще се ангажираме с него и ще забележим къде ще ни докара ", сподели той.
Нетаняху не посочи кои елементи от Западния бряг ще бъдат анексирани, само че израелският суверенитет над огромна територия ще постави завършек на очакванията на палестинците да основат своя страна в Западния бряг, Източен Ерусалим и Ивицата Газа, разяснява AFP.
Очаква се администрацията на президента Доналд Тръмп да показа своите оферти за израелско-палестинския мир евентуално през идващите седмици, само че Данон означи, че палестинските водачи към този момент са оповестили проекта за " мъртъв още при появяването му ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР