Ню Йорк е първият американски град, който ограничи работата на

...
Ню Йорк е първият американски град, който ограничи работата на
Коментари Харесай

Ню Йорк е първият американски град, наложил рестрикции на компании като Uber

Ню Йорк е първият американски град, който ограничи работата на компании като Uber, Lyft и Via Transportation Inc . за споделено пътешестване, оповестяват " Блумбърг " и други медии.

Градският съвет утвърди таван за броя на колите на фирмите с такива услуги по улиците на Ню Йорк за една година. По време на съвещанието съветът също реши, че водачите би трябвало да получават минимални заплащания.

 Стачка на такситата против Uber провокира безпорядък в Испания
Стачка на такситата против Uber провокира безпорядък в Испания

Uber и Cabify заплашват сектора и слагат 130 000 работни места под риск

В отговор на решението да бъде стеснен броят на колите от Uber оповестиха, че 12-месечното преустановяване издаването на нови лицензи ще сложи под опасност една от дребното надеждни транспортни варианти , до момента в който в това време не се поставят старания за модернизиране на градския превоз и разрешаване на казуса със тапите.

От Lyft разясниха, че тези ограничавания на превоза ще върнат Ню Йорк в ерата на проблемите с намиране на превоз , изключително за жителите на крайните градчета и малцинствата.

От друга страна кметът на града Бил де Блазио похвали решението. Той счита, че е крачка напред към разрешаване на рецесията с изпадащите в беднотия водачи на транспортни услуги в града и тапите по улиците на Ню Йорк.

 Ердоган изгони Uber от Турция
Ердоган изгони Uber от Турция

Санкцията пази локалните таксиджии

Преди три години съветът гласоподава срещу сходно предложение на кмета за налагане на таван, откакто Uber поде огромна акция против ограничаващите ограничения . Оттогава лицензите за сходни услуги се усилиха с повече от 80 000 от 12 600.

 Евросъдът поддържа решението на Франция да забрани Uber
Евросъдът поддържа решението на Франция да забрани Uber

Това е още един удар върху американската компания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР