Ню Йорк е най-голямото огнище на заразата в САЩ. Уолстрийт

...
Ню Йорк е най-голямото огнище на заразата в САЩ. Уолстрийт
Коментари Харесай

Уолстрийт печели от сигналите за забавяне на заразата в САЩ

Ню Йорк е най-голямото огнище на болестта в Съединени американски щати.

Уолстрийт продължава възходящия си ход във вторник, защото ранните признаци на закъснение на случаите с ковид в горещите точки в Съединени американски щати дават очаквания, че карантината за преодоляване на болестта работят.

Водещият показател S&P 500 регистрира най-големия си двудневен растеж от близо две седмици след покачването от 7% в понеделник, защото губернаторите на щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Луизиана оповестиха, че се виждат ориентировъчни признаци на плато в пандемията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Печалбите при започване на търговията бяха за фирмите от енергийния, финансовия и индустриалния бранш, като огромният пакет от фискални и парични тласъци през последния месец също увеличи апетита за риск на вложителите.

Въпреки мощния старт на седмицата, S&P 500 остава с към 19% под рекордно високите си стойности от февруари, защото карантината докара до понижаване на търсенето в редица браншове и провокира всеобщи затруднени за личния състав в други.

" Това наподобява повече на рали на мечия пазар ", споделя пред Reuters Нанси Перес, старши портфолио управител Boston Private Wealth в Маями. Според нея пазарът може да тества още веднъж ниските равнища.
Към 20.45 часа S&P 500 се повишава с 2.63%, Dow Jones - с 2.72, Nasdaq - с 1.84%.

Индексите на Уолстрийт се намалиха през предишния месец от достигнатите 12-годишни върхове, само че волатилността се чака да остане висока, защото фирмите се приготвят да отчетат спад в облагите през първото тримесечие и да очертаят по-лоши вероятности за второто. А това значи, че проблемите за американската стопанска система занапред предстоят и новите безработни от 10 млн. души за последните две седмици са явен сигнал за това.

Exxon Mobil анулира плануваните вложения в шистов рандеман, полутечен природен газ и офшорни добиви, като разгласи, че ще понижи плануваните финансови разноски през тази година с 30%, защото пандемията намалява търсенето на енергийни първични материали. Компанията за петролни услуги Halliburton съобщи, че ще редуцира към 350 работни места в Оклахома и нейните мениджъри ще понижат заплатите си.

Акциите на Exxon и Halliburton скочиха надлежно с 4.9% и 5.7%, което се дължи и на повишаването на петрола на фона на вярата главните международни производители на да се съгласят да понижат производството си на среща в четвъртък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР