Ню Йорк е един от най-скъпите за живеене градове в

...
Ню Йорк е един от най-скъпите за живеене градове в
Коментари Харесай

Актрисата, която живя в Ню Йорк за 28 долара на месец

Ню Йорк е един от най-скъпите за живеене градове в света. До март тази година една жена имала задоволително шанс, с цел да живее в двустаен апартамент в „ Грийнуич вилидж” – един от най-желаните квартали, против наем от 28,43 $ на месец, написа CNN. Обикновено наемите в този регион вървят сред 5 и 7 хиляди $.

 сдф @NET

Патриция О’Грейди се мести в Ню Йорк през 1955, с цел да преследва кариера като актриса. Тя и още три нейни приятелки намират непретенциозен двустаен апартамент на тавана на четириетажна постройка. Те заплащат 16 $ месечен наем. През годините приятелките й се изнасят, само че О’Грейди остава в жилището. И за какво не? За 60 години апартаментът й продължава да й излиза една прекомерно дребна сума.

 сдф @NET

През март тази година старата жена се разхождала към дома си, когато била блъсната от кола и умряла. Тя е на 84 години, когато се случва случаят. След гибелта й новината, че е имало човек, който живее в Ню Йорк против наем от 28 $ на месец, се популяризира в целия мегаполис. Мнозина не имат вяра.

 сдф @NET

„ Искам да го видя на хартия. Не наподобява допустимо. Неотдавна наех двустаен апартамент в региона за 5000 $ на месец”, споделя Гари Нюренберг, брокер на недвижими парцели.

Последният хазяин на О’Грейди е Адам Померанц, който сподели пред медиите, че е купил постройката през 2002-ра година. Мъжът се изненадал да научи, че един от наемателите му заплаща такава скромна сума.

 сдф @NET

Предишният притежател умрял няколко години преди този момент и Померанц бил изненадат да научи, че в никакъв случай не е вдигал цените за старата жена. Оказало се, че покойникът се разбирал доста добре с нея и я харесвал. Померанц попитал юриста си дали може да й вдигне наема, при което научил, че съгласно законите за стабилизация на наемите, не може да вдигне сумата, която дамата заплаща с повече от 1,98 $ на месец. Той вдигнал наема й с 1,98, само че единствено един път, тъй като двамата се сприятелили. По-късно Померанц даже поставил отоплителен апарат за 12 хиляди $ в жилището на дамата, само че тя траяла да се топли с двете си остарели камини.

 сдф @NET
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР