Ню Йорк. Бившият президент на СССР Михаил Горбачов изрази надежда

...
Ню Йорк. Бившият президент на СССР Михаил Горбачов изрази надежда
Коментари Харесай

ТАСС: Михаил Горбачов се надява на запазване на ДРСМО

Ню Йорк. Бившият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов изрази вяра за запазването на Договора за унищожаване на ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние (ДРСМО) в изявление за CNN, представено от TACC .

Мисля, че към момента не сме се отдръпнали от този контракт. И всички съглашения съществуват, те са непокътнати, не са унищожени, " по този начин той разяснява прекратяването на действието на ДРСМО по самодейност на американската страна. " Но това са първите стъпки за заличаване на това, което не би трябвало да се унищожава никога ", сподели Горбачов.

Той обърна внимание и на ескалацията на напрежението сред Москва и Вашингтон и опцията за започване на нова Студена война. „ Мисля, че това би трябвало да се заобикаля “, сподели Горбачов. " Връщаме се към нова студена война, само че може да се окаже, че в случай че продължи, ще се окаже гореща - унищожаването на цялата ни цивилизация ", предизвести той.

Бившият президент на Съюз на съветските социалистически републики акцентира, че вероятността за нова Студена война се счита за неприемлива от хората „ по целия свят “. " Хората реагират и това са най-важните оратори и политици. Хората схващат: това не би трябвало да се допусне ", сподели той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР