Ню Йорк. Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг,

...
Ню Йорк. Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг,
Коментари Харесай

The New York Times: Майкъл Блумбърг обмисля кандидатура за президентските избори в САЩ

Ню Йорк. Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, обмисля кандидатура за президентските избори в Съединени американски щати. Тя ще бъде издигната от Демократическата партия, оповестява американският вестник The New York Times .
Според източници на изданието, Блумбърг има намерение да се записва за първичните избори в щата Алабама, които ще се проведат през март 2020 година Крайният период за регистрация на претендентите изтича в петък локално време.
През март Блумбърг съобщи, че след разискване е взел решение да не влиза в президентската конкуренция. Според изданието милиардерът още веднъж обмисля тази опция и към момента не е взел дефинитивно решение. Бившият кмет на Ню Йорк е признал пред редица демократи, че може да се включи в конкуренцията. От редакцията са безапелационни, че Блумбърг би бил мощен съперник на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън за номинацията на Демократическата партия.
Блумбърг, 77-годишен, бе кмет на Ню Йорк от 2002 до 2013 година Известен е и като човеколюбец и създател на едноименната организация за финансови вести. Милиардерът се счита за един от най-богатите хора в Съединени американски щати. Според последните оценки на списание Forbes, положението му надвишава 52 милиарда $.
Блумбърг бе член на Демократическата партия дълги години, само че преди да се кандидатира за кмет на Ню Йорк през 2001 година, той се записва като републиканец. През 2009 година той се включи в конкуренцията за трети мандат като самостоятелен политик. Миналия октомври се пререгистрира като демократ.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР