НЮ ЙОРК (AP) — След като композира някои от най-известните

...
НЮ ЙОРК (AP) — След като композира някои от най-известните
Коментари Харесай

Носителят на Оскар Джон Уилямс сред 19-те нови членове на Американската академия за изкуства и литература

НЮ ЙОРК (AP) — След като композира някои от най-известните саундтраци в историята и завоюва голям брой награди на Академията, Джон Уилямс беше добре пристигнал в по-рядка институция: Американската академия за изкуства и литература.

Академията разгласи в четвъртък, че Уилямс е измежду 19-те попълнени, гласувани в почетното сдружение за музиканти, създатели, художници и архитекти, което е учредено през 1898 година, с членове във времето, вариращи от Марк Твен и Тони Морисън до Ленард Бърнстейн и Алис Нийл. Сред другите определени тази година са различен изтъкнат кино композитор, Терънс Бланчард, джаз музикантът, притежател на Грами, който е дал музика за доста филми на Спайк Лий, наградената писателка Алис Макдермот и мултимедийният актьор Матю Барни.

„ Всяка година съм по едно и също време изумен и удовлетворен да видя листата с невероятни нови членове на Академията; и е изключително вълнуващо да се види гамата от показани изкуства и писма “, сподели в изказване Кваме Антъни Апия, президент на академията.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР