НЮ ЙОРК (AP) — Федералните прокурори поискаха от съдия в

...
НЮ ЙОРК (AP) — Федералните прокурори поискаха от съдия в
Коментари Харесай

Прокурорите искат от 40 до 50 години затвор за Сам Банкман-Фрайд за измама с криптовалута

НЮ ЙОРК (AP) — Федералните прокурори желаеха от арбитър в Ню Йорк в петък да осъди създателя на FTX Сам Банкман-Фрайд на сред 40 и 50 години затвор за закононарушения с криптовалута, които те описаха като „ историческа машинация “.

Прокурорите направиха настояването, до момента в който показаха своите рекомендации за наличие на федерален арбитър, който ще осъди човек, който преди време заслепи света на криптовалутите с промоционалните си умения, в това число достъпа му до известни хора, искащи да разпространяват бизнеса му.

32-годишният Банкман-Фрайд би трябвало да бъде наказан във федералния съд в Манхатън на 28 март за присъдата си през ноември за машинация и интрига обвинявания.

Прокурорите настояват, че той е коствал на клиенти и вложители във FTX и обвързваните с него компании минимум $10 милиарда от 2017 година до 2022 година

Той беше екстрадиран в Съединените щати през декември 2022 година от Бахамите, откакто фирмите му се сринаха месец по-рано. Първоначално му беше разрешено да остане у до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР