НЮ ЙОРК (AP) — Чернокожите имигранти се събраха със стотици

...
НЮ ЙОРК (AP) — Чернокожите имигранти се събраха със стотици
Коментари Харесай

Митингът на чернокожите имигранти в Ню Йорк повишава осведомеността относно расовите, религиозните и езиковите неравенства

НЮ ЙОРК (AP) — Чернокожите имигранти се събраха със стотици във вторник против кметството на Ню Йорк по време на чуване за расовите неравенства в града заслон и системи за поддръжка на имигрантите.

Над 1500 имигранти, най-вече от Гвинея, се събраха в City Hall Park, откакто стана ясно, че единствено към 100 души ще бъдат настанени вътре за чуването.

Градският съвет прегледа относително незначителни оферти. Един набор от законопроекти ще изисква от админите да събират по-добри данни за мигрантите в градските служби. Друго изпитание, резолюция, приканва федералното държавно управление да отстрани или да възвърне таксите за кандидатстване за имиграция.

Членовете на Общинския съвет желаят по-добри данни, тъй като имат вяра, с някои доказателства, приети от градските управляващи, че черните мигранти по-често се отхвърлят от приюти, отхвърлят им достъп до помощ на родните си езици и по-малко могат да намерят настаняване за религиозни практики от останалите.

Градск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР