Певецът от „Sugar Man“ Сиксто Родригес почина на 81

...
Ню Йорк (AFP) – Сиксто Родригес, някога неизвестният американски певец
Коментари Харесай

Ню Йорк (AFP) – Сиксто Родригес, някога неизвестният американски певец и автор на песни, който намери ренесанс в кариерата си, след като музиката му създаде култ в чужбина, почина на 81-годишна възраст, според уебсайта му.

"С голяма тъга ние от Sugarman.org съобщаваме, че Сиксто Диас Родригес почина" във вторник, се казва в изявлението, без да се посочва причината за смъртта на певеца, чиито хитове включват "Sugar Man" и " Чудя се."

Роден на 10 юли 1942 г. в Детройт на родители от мексиканско-американски произход, Родригес работи на поточни линии, докато работи на лунна светлина като музикант, издавайки два албума през 70-те години: "Cold Fact" и "Coming From Reality".

Според повечето показатели те бомбардираха Щатите и Родригес напусна музикалната индустрия и заживя спокоен живот на работническата класа в Детройт.

Музикантът нямаше представа, че музиката му, и по-специално "Sugar Man", намират масови последователи в Южна Африка от епохата на апартейда, както и в Нова Зеландия и Австралия.

Това, че той не беше публично присъствие, подхрани вярванията на феновете, че Родригес е мъртъв.

Но група фенове го проследиха онлайн и той игра южноафриканско турне през 1998 г. до разпродадени зали.

Забележителната история е увековечена в документален филм от 2012 г. „Търсене на Sugar Man“, който спечели Оскар, както и закъснял успех на Родригес в Съединените щати и възраждане на музикалната кариера.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР