Ню Йорк, 1944 г. На малкия остров Елис Лудвиг Зомер

...
Ню Йорк, 1944 г. На малкия остров Елис Лудвиг Зомер
Коментари Харесай

Ерих Мария Ремарк предлага нов пленяващ роман за опустошителните последици от войната

Ню Йорк, 1944 година На дребния остров Елис Лудвиг Зомер е запленен от гледката към блестящите кули на Манхатън, които шушукат за независимост след толкоз години скитничество из рискова, страдаща Европа.

Изгубен и без посока, Зомер се озовава измежду хаоса на огромния град, заставен да се оправя с несгодите на емигрантския живот. Докато лека-полека се съвзема, той открива, че всеки нов разкош – нов костюм, ярки витрини, нова обич и в последна сметка опцията за нов живот – носи горчив привкус. Спомените за войната и нечовешкото отношение не престават да го преследват даже в тази мирна обетована земя.

В последния си разказ Ерих Мария Ремарк рисува пленителна картина на един незабравим град, отразяващ компликациите на времето по собствен неповторим метод. С присъщия си надълбоко въздействащ жанр, Ремарк ни потапя в живота на един човек, преследван от предишното и белязан от опустошителните последствия на войната. Ерих Мария Ремарк (1898–1970) е един от най-популярните немски създатели, одобрен като занаятчия на антивоенната литература. Любим публицист на читатели от близо 60 страни по света, където творбите му са издадени в милиони екземпляри. Романите му са пропити с мъка, само че и с човещина. Той съумява с лекост да вплете в едно най-красивото и най-грозното в човешката душа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР