Ню Делхи. В понеделник Индия изстреля ниско-бюджетна ракета в историческа

...
Ню Делхи. В понеделник Индия изстреля ниско-бюджетна ракета в историческа
Коментари Харесай

AFP: Индия стартира мисия към Луната

Ню Делхи. В понеделник Индия изстреля ниско-бюджетна ракета в историческа опит, да изпрати уред, който да кацне на повърхността на Луната и да се причисли другите галактически сили, съумели да реализират това, предава AFP .
Седмица откакто първичното изстрелване беше отсрочено „ Чандраяан 2 “ - излетя от галактическия център Сатиш Даван, изпратен с гордостта и очакванията на индийските учени.
Индия се стреми да стане единствено четвъртата нация след Русия, Съединените щати и Китай, съумели да кацнат с галактически уред на Луната. Ако останалата част от задачата мине планово индийската сонда би трябвало се приземи на лунния Южен полюс при започване на септември.
" Всеки индиец през днешния ден е извънредно горделив! " - разяснява министър председателят Нарендра Моди, който даде обещание да изпрати задача с хора в орбита до 2022 година.
" Специални моменти, които ще бъдат гравирани в аналите на нашата славна история! " – добави той
Президентът Рам Нат Ковинд наблюдаваше старта дружно с 7000 високопоставени лица и деца, размахващи флагове, както и доста фенове.
" Днес е исторически ден за космоса, науката и технологиите в Индия, " сподели шефа на Индийската организация за галактически проучвания.
Индия също беше приветствана от интернационалните си сътрудници. Американският държавен департамент написа в обществената мрежа „ Туитър “, че стартът на задачата е " необикновено достижение! ", а Европейската галактическа организация изпрати поздравления.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР