Нямат основания притесненията на НИМХ, колегите са жертва на манипулация.

...
Нямат основания притесненията на НИМХ, колегите са жертва на манипулация.
Коментари Харесай

Сандов нарече жертви на манипулация служителите на НИМХ

Нямат учредения терзанията на Национален институт по метеорология и хидрология, сътрудниците са жертва на операция. Това сподели вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред публицисти в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

" Запазва се структурата, резервира се методът на работа, резервира се съставът. Единственото, което се случва е, че минават под шапката на Министерство на околната среда и водите и това е обикновено, тъй като те извършват функционалности свързани с активността на министерството. В момента министърът на околната среда и водите е вицепремиер по климатичните политики. Нещо, което влиза в работата на Национален институт по метеорология и хидрология. По-добре би било и за тях ", сподели още Сандов.

По думите му няма заплаха средствата за Национален институт по метеорология и хидрология да бъдат понижени. " Силно смутен съм, че сътрудниците в Национален институт по метеорология и хидрология са жертва на операция, която се прави. Нищо не се трансформира в метода им на работа, възнагражденията и числовият им състав и всичко, което вършат сега. Нищо не се трансформира. Това, което може да се промени е за по-добро, защото аз имам ангажимент към тематиката климатични политики, а те имат работен ангажимент в това отношение. Обяснявам си го като политическа офанзива, инспирирана от ГЕРБ ", сподели още Сандов. Според него това в коя институция да се намират в страната е редно да го реши страната. Той уточни, че се учудва за какво се притесняват, че няма да имат средства за научни проучвания, защото на никое място не е написано, че ще бъде прекъснато.

Той изрази опасения, че има терзания, свързани с действия, които са се случвали до момента, че прекосяването към Министерство на околната среда и водите може да ги осветли. Борислав Сандов отговори и на въпрос дали ще направи възможна инспекция. " Да, ще бъдат направени инспекции. Нормално е, когато в случай че несъмнено, депутатите поддържат институтът да премине към Министерство на околната среда и водите, бих желал да имам изясненост какво минава към нас. Една първична инспекция, която е финансова и структурна, ще направя, несъмнено ", съобщи още Сандов.

Министърът съобщи, че не би могъл да прави рокади, тъй като Национален институт по метеорология и хидрология си имат организационен устав и няма право да назначава и уволнява хора в Института. " Ако нещо е в нарушаване на закона, си има наказателна отговорност ", добави още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР