Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов, в

...
Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов, в
Коментари Харесай

Менко Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов

Нямаше обстановка на необходимост при ареста на Бойко Борисов, в практиката така наречен необходимост се ползва при задържането на наркобанди, това сподели юрист Менко Менков, който разяснява в централата на ГЕРБ днешното решение на Софийския градски съд.

" Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е осъществено по по този начин наречения наложителен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват изискванията за необходимост. Проверката е почнала на 10 декември предходната година ", добави юристът

Софийски градски съд остави през днешния ден без разглеждане импортираните от СГП претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

" Това, което настоявам пети ден е, е че липсват две съществени предпоставки, без които съдът да се произнесе. Неотложността не ена лице, защото повече от три месеца, полицейските чиновници ревизират този сигнал. Второ - става въпрос за събития, които според изказванията на Васил Божков, чиито показания не са нищо по делото, става въпрос за минал интервал от 2014 до 2019 година и няма условия на необходимост. Този очевидец от две години се намира в ОАЕ. Второто е неналичието на подготвеност. Това, което се съдържа в член 194, ал.3, т.1, може да се ревизира доста елементарно. Няма никакво подозрение, че това събитие е било известно на всички участници в тези противозаконни дейности. Никой български съд не може да разпореди дейности. Законите се одобряват от Народното събрание. Законите са направени, по тази причина има и разделяне на управляващите “, продължи той.

" Произнасянето на съда е в смисъл, че тези две учредения, не са налице. Не е налице необходимост на случая и е налице осъществяването на дейности от орган, който няма правото “, посочи юристът.

" Прокуратурата е съобщила, че ще извърши единственият вероятен легален акт, е да изземе материалите по делото и да го разпореди на следовател. Ще чакаме дейностите ", приключи той.

Адвокат Менков съобщи и че от вкъщи на Бойко Борисов, не е конфискувано нищо. От дома на Севделина Арнаудова е конфискуван приветствен адрес от Васил Божков персонално до нея. Освен това е конфискуван и бележник с лика на Бойко Борисов.

" Взети са 200 $, 100 рубли, не знам какъв брой крони. Тези парички би трябвало й се върнат. Не е нелегално да имаш пари ", означи юрист Менков, представен от " 24 часа ".

" От Горанов се конфискувани някакви парични средства, които са от комерсиалното му сдружение ", уточни той. “Вероятно вие публицистите ще научавате какво се случва по делото преди мен ", разяснява още юрист Менков.

Той съобщи и, че на следващия ден най-вероятно ще бъде импортирана жалбата пред Административния съд по отношение на задържането на тримата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР