Нямаше полиция и ние за това счупихме колата на гражданката.

...
Нямаше полиция и ние за това счупихме колата на гражданката.
Коментари Харесай

Ст. комисар Златанов: Нямаше полиция и счупихме колата е несъстоятелна теза

" Нямаше полиция и ние за това счупихме колата на гражданката. Абсолютно несъстоятелна теза! " . Това съобщи пред BTV старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на във връзка случая на пред Румънското посолство преди няколко дни. Тогава майка с две деца в колата се опита да премине през блокадата на протестиращите, колата й беше потрошена, а полиция в региона нямаше. По случая двама протестиращи са с обвиняване за безчинство и нанесени вреди на возилото.
Умишлено ли беше позволен конфликтът пред Румънското посолство? „ Друга лъжа е, че на митинга не е имало полиция. Протестът не стартира нито в 21, нито в 22 часа. Както всяка вечер стартира към 16 – 17 часа. Но в тези 40 дни е започвал и в 15ч., и в 8ч. сутринта. Това са отново по този начин наречените „ изненади “, които би трябвало да ги разбираме от Фейсбук, а не както е по закон от Общината, с цел да можем авансово полицията да промени придвижването и отдели региони. ", разяснява той и добави, че Министерство на вътрешните работи е пристигнало на време на случая.
 Протестите: Ден 42 – Дата за Велико национално въстание – 2 септември? Протестите: Ден 42 – Дата за Велико национално въстание – 2 септември?
Целта на протестните прояви е да пречат, по тази причина няма да желаеме позволение за провеждането им. С тези думи участниците в 42-рата вечер н...
При всяко изненадващо блокиране на придвижването, постоянно в клопката сред блокажа остават десетки коли. На прилежащите кръстовища по улица " Иван Асенов ", на " Черковна ", Телевизионната кула, първо там се слагат служители на реда да отбиват придвижването ", изясни комисарят и се учуди за какво в един миг единствено тази кола е останала в блокадата в случай, че преди този момент там е имало и други коли.
В нощта на тази грозна обстановка пред румънското посолство има подадени голям брой сигнали на 112 от жители, които са недоволни от това, че не могат да минат. Така че сме длъжни даже и 1% от жителите да са с нарушени права, да се стремим да съблюдаваме и тях, добави ст. комисар Златанов.
Трябва да създадем някои разяснения и да разсеем някои лъжи по отношение на митингите -  да кажем кое е законно и кое не освен по българското, само че и по интернационалното законодателство, стартира той.
" Обществото е склонно, чувайки нещо от трибуната да го приема за законно, а то да не е. Първо, в словосъчетанието „ “ не съществува . Там не написа такова нещо. И всевъзможни тълкования, че жителите имат право да нарушават закона и правата на други хора, които не са на тяхното мнение, са меко казано лъжа. И второто нещо е, че този митинг следва да бъде по законовия ред в съответната страна. В България има специфичен закон за това – Законът за митингите и манифестациите. Там режимът, да поправя един от уредниците, режимът не е позволителен. Не е нужно да желае позволение от никой. Трябва да уведоми. Режимът в България е осведомителен. За да се съблюдава публичния ред в България – да се спазят правата на протестиращите и на непротестиращите – би трябвало да има заявление с предварителна информация. По през целия ден слушаме за „ обсада изненада “. Дори те се популяризират от медиите като нещо „ вярно “. В момента обществото е разграничено и мощно поляризирано, всички сме съгласни с това. Има и медии – включвам и обществените, с изключение на национални. Не приказвам за дадена медия съответно. ", сподели зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.
 Протестираш, блокираш път или кръстовище - кого наказваш? Протестираш, блокираш път или кръстовище - кого наказваш?
Помните ли прословутата от доста филми фраза (мисля, че въпреки всичко " Кръстникът " я разпространява най-много), а точно: " Всичко е бизнес? ". В...
" В редица страни виждате, че полицията стартира да употребява и физическа мощ, с цел да потуши нерегламентирани, според законодателството, митинги. Именно по тази причина аз също се нервирам, когато ни упрекват в „ полицейщина “ , защото тактиката на полицията в България е задоволително толерантна, тъй като се стремим да запазим правата на всички жители – и протестиращи, и непротестиращи. И това го вършим от години. Преди 7-8 години беше противоположната обстановка. Друга партия на власт, други протестиращи – същата обстановка. Не пазим която и да е партия, пазим държавността и демокрацията. ", повтори още веднъж той тезата на полицията от последните дни.
" Един ден има, различен ден няма (блокада, бел. ред.) Ние сме извънредно натоварени по ежедневната ни активност. Всеки ден има действен началник, който взима решения дневно. Считам, че не би трябвало да се упреква Министерство на вътрешните работи. При пораждане на произшествия реагираме. Палатковия лагер на " Орлов мост " за мен е противозаконен ", сподели Антон Златанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР