„Нямаше оставено финансиране в бюджета за продължаване на мерките, съобщи

...
„Нямаше оставено финансиране в бюджета за продължаване на мерките, съобщи
Коментари Харесай

Асен Василев: Организиран е извънбюджетен ресурс за продължаване на мерките

„ Нямаше оставено финансиране в бюджета за продължение на ограниченията, заяви служебният министър на финансите Асен Василев при доклада на работата на кабинета.

„ Актуализация на бюджета не беше направена и нашата първа задача беше да изработим проект сметка за изборите, за която имахме един работен ден. Освен това, трябваше да осигурим ритмичната работа на правитеството, тъй че да няма разтърсвания “, уточни служебният министър.



„ Част от ограниченията продължиха във формата, в който бяха, а част от ограниченията успяхме да преформатираме след диалози с работодателите и синдикатите “, означи още Асен Василев. Той изясни, че е проведен извънбюджетен запас от порядъка на 2,5 милиарда лв., с които да се надградят ограниченията и да са направи стратегия за възобновяване на бизнеса.

Като различен проблем, с който се е сблъскало служебното държавно управление, Василев уточни неналичието на надзор. „ Липсана прелиминарен надзор по какъв начин се разпореждат поръчки, липса на следващ надзор по какъв начин се извършват, липса на заинтригуваност на страната като собственик на ресурса на жителите. Защото страната пари не създава, тя ги взема от хората. Тези пари бяха харчени безотговорно “, съобщи Асен Василев.

Служебният финансов министър разяснява и спомагателните лица в листата със глобите по закона „ Магнитски “, като уточни, че те са в него като физически лица. „ Те са били съдружници в доста компании или шефове или и двете с лицата, които са в листата. Като такива огромен риск е да се работи с тях и те нямат право по закона за публичните поръчки да аплайват, както и държавните предприятия би трябвало да се въздържат от работа с тези лица, с цел да не попаднат самите те в листата “, изясни Асен Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР