Нямаше кандидати за закупуване на култовата Комета-5 в кв. Аспарухово“

...
Нямаше кандидати за закупуване на култовата Комета-5 в кв. Аспарухово“
Коментари Харесай

Никой не пожела да купи Кометата във Варна


Нямаше претенденти за закупуване на паметната Комета-5 в кв. „ Аспарухово “ на Варна, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Търгът се организира, само че не се явиха претенденти. Началната цена беше оповестена на 9500 лева Имало е 1 претендент, който е закупил въпреки всичко тръжна документи, само че не я внесъл в нужния период. Така вероятно се чака или нов търг, или друга развръзка. Една от тях е предаване на корабчето за скраб, само че това коства скъпо и повече от оповестената тръжна цена от 9500 лева Вариант е основаването на предприемчив комитет, който да избави Кометата и тя още веднъж да се трансформира в атракция в парка в кв. „ Аспарухово “ - като скъпа и поддържана светиня. Някогашната лодка за разходка беше ресторант, след това обаче потъна в бедност и стана котило на бездомници. Клошари постоянно намираха заслон там и на няколко пъти Кометата пламтя. Трябва да изминат 14 дни за вероятно обжалване и тогава ще бъде оповестена нова дата за осъществяване на търга. Очаква се вероятно вторият опит за продажба на кораба да се състои до края на месеца.

Според обявата, оповестена на уеб страницата на Областната администрация, първичната цена на „ Кометата ” е в размер на 9 500 лв.. „ Комета – 5 “ се води частна държавна благосъстоятелност от 15 декември 1997 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР