Нямаше какво да му кажа. Нека мине малко време., допълни

...
Нямаше какво да му кажа. Нека мине малко време., допълни
Коментари Харесай

Македония Спря! Ето Какво Каза Бойко Борисов На Президента, След Като Му Отказа Срещата!

" Нямаше какво да му кажа. Нека мине малко време. ", добави той.

Българският министър председател посочи, че сътрудниците му Зоран Заев и Алексис Ципрас са извънредно храбри държавници и с днешната си постъпка е желал да покаже отношение към тях.

" Когато беше боят в Народното събрание на Македония, тогава първият, на който се обадиха и президентът Георге Иванов, и Зоран Заев, и Никола Груевски, бях аз. Направих всичко допустимо да оказа помощ да се реши въпросът спокойно ", уточни той. Когато се видях с опозицията и в Народното събрание, по-късно отидох и при Груевски в централата, освен това - преди месец бяхте с мен в Скопие с Туск и Иванов водихме съвета, в който участваха президентите на Западните Балкани, сподели Борисов.

" Към президента Георге Иванов постоянно съм се отнасял с голямо почитание ", добави Бойко Борисов.

" Винаги във всяко свое изявление съм започвал с това, че по никакъв метод не се месим в работата на институциите на Македония, в разногласието за Гърция за името ", изясни той и посочи, че този спор продължава десетилетия и блокира Македония.

Ако не се придвижи въпросът с Македония, аз въобще ставам цялостен черноглед за развиването на Балканите, съобщи Борисов.

. " Няма по-неразвит район от нашия. Когато обаче станахме част от Европейски съюз, Брутният вътрешен продукт се подвигна и страната ни радикално се промени. Пожелавам това и на Македония ", уточни министър-председателят.

Премиерът Борисов подчертава върху напъните, които са положили България и Македония за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. По думите му генерации политици в България са желали да осъществят тази историческа стъпка, само че не са съумели. " Ако се стигне до смяна в името, ще се съберем, ще нанесем нужните промени в Договора и ще ги вкараме за ратификация в парламентите ", изясни министър-председателят.

Той акцентира, че е доста елементарно се подлага на критика в профил и отхвърли да отговори на рецензиите на Румен Радев.

Припомняме, че по-рано президентът Иванов сподели, че е бил сюрпризиран, че Борисов няма да го одобри. Той добави, че това е решение на премиера и негова отговорност. Той не е единствено министър председател на България, само че и на страна, председателстваща Европейски Съюз. С този негов жест той взема страна, счита Иванов.

Мисля, че когато призоваваш другия да води разговор, ти самият не би трябвало да бягаш от него, беше коментарът на президента Радев. Той добави, че се надява нашите цели за Западните Балкани " да не се сведат единствено до прегръдките ". Трябва да покажем водачество и отговорност в сложни моменти, а не да абдикираме от проблемите, добави Румен Радев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР