Нямаше как да не се впечатля от написаното в частта

...
Нямаше как да не се впечатля от написаното в частта
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В доклада на Държавния департамент на САЩ целият свят видя, че лидерът на най-голямата ни партия е арестуван незаконно

„ Нямаше по какъв начин да не се впечатля от написаното в частта „ Произволни арести “ в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати. Сега целият свят вижда написано „ черно на бяло “ по какъв начин в XXI век водачът на най-голямата партия в родината ни е бил задържан, потвърдено нелегално. Този противозаконен арест е случаен и доста намирисва на политическа принуда от властимащите против опозицията. “

Това разяснява ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, чието посещаване във Вашингтон съответствува с публикуването на американския отчет.

Визитата му е точно по покана на Държавния департамент за присъединяване в стратегия за млади водачи в разнообразни браншове на публичната активност от целия свят.

„ Преди няколко дни от думите на финансовия министър стана ясно, че страната ни би трябвало да организира по-отговорна финансова политика, - продължава Георгиев. - Една неволя обаче в никакъв случай не идва сама - върховенството на закона е гръбнакът на демократичното ръководство. Ако няма пари в държавната хазна, ще се намерят, въпреки и мъчно. Няма да се откри обаче кой да ни измъкне, в случай че позволим да се случи институционален банкрут на страната - точно за подобен неуспех по време на ръководството кабинета на „ Продължаваме промяната “ се приказва в отчета на Държавния департамент “.

И цитира:

„ Действията на държавното управление за битка с корупцията и нарушаване на човешките права от длъжностни лица, са незадоволителни “.

„ Друг проблем е безнаказаността “.

„ Произволни арести “.

„ Откакто комунизмът си отиде, в България показни политически арести и репресии върху опозицията не са осъществявани. Още по-малко това е установявано с влезнали в действие правосъдни решения. Или в Доклад за човешките права на Държавния департамент. Е, „ Промяната ” ни напомни този „ ддемократичен ” прийом. Прочухме се оттатък Океана. И то отново с неприятно. Всеки има право да харесва или да не харесва Бойко Борисов, само че да го пратиш в ареста, единствено тъй като ти е политически конкурент и не ти се нрави какво приказва, е срам. И не е отговорен някой извън, когато ти е споделил, че царят е гол, тъй като националните съдилища са ти го споделили същото... само че кой да чуе? “, споделя още шефът на Столичния общински съвет.

И прибавя, че няма даже да разяснява по какъв начин въобще наподобява противозаконният арест на Севделина Арнаудова, осъществен пред очите на детето ѝ в подтекста на правата на дамите недопускане на репресии против политически деятели.

Георгиев споделя още, че въпреки да не са попаднали в отчета на Съединени американски щати „ самопровъзгласилите се за силите на положителното “ Политическа партия и Демократична България към този момент са потвърдили, че не могат да подсигуряват върховенството на закона в България.

И напомня: потъпкана беше Конституцията ни от министър-председателя - със основаването и подписването собственоръчно от него на декларация за това има ли въобще този човек правото да бъде министър или не; парламентарната група на същия този човек си избра ръководител на КЕВР, нарушавайки Конституцията и след това по тази причина изборът падна в Конституционния съд.

„ Мачът " Политическа партия против закона " свърши при резултат 0:3, като прибавим решенията на съда, че арестите са противозаконни. Изобщо, за „ Продължаваме промяната “ Конституцията не е главен закон, както ни учат в Юридическия факултет, а закон, без който си живеят по-добре “, споделя още Георгиев.

Според него е значимо да се върви в вярната посока и да се съблюдава законът не поради оценката на Вашингтон или на някой различен, а поради бъдещето на личния ни народ.

Шефът на Столичния общински съвет споделя още, че се гордее с частта от отчета на Държавния департамент, отдадена на София.

„ Горд съм, че в отчета си Държавният департамент на Съединени американски щати категорично отбелязва напъните на Столична община за основаването на първата в страната общинска Правна клиника за дами и деца - потърпевши от домашно принуждение, както и че разкрихме ново предпазено жилище. Доколкото ми е известно, за първи път планове на Столичния общински съвет се разискват в документ на толкоз високо равнище и то с две положителни наши решения “, споделя още Георгиев, който беше в основата на двете начинания.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР