Нямаше друг изход за премиера Бойко Борисов, освен да приеме

...
Нямаше друг изход за премиера Бойко Борисов, освен да приеме
Коментари Харесай

Оставката на Росица Димитрова – неизбежно решение

Нямаше различен излаз за премиера Бойко Борисов, с изключение на да одобри оставката на зам.-социалния министър Росица Димитрова, за която стана известно, че е пътувала в бизнес класа за конгрес в Ню Йорк по време на митинга на хора с увреждания у нас. Това разяснява в студиото на „ Тази сутрин” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„ Общественото мнение не има вяра, че на сходни конгреси в Организация на обединените нации има проблематично насочено говорене и нещо се прави в интерес на българите. В същия миг има хора на улицата, които стачкуват на тази тематика. Билетът пък е един от най-скъпите. Събирането на трите обстоятелството води до това, че се натрупваше отрицателно напрежение. Един министър-председател би трябвало да следи за хора, които създават отрицателна сила и да ги отстранява”, изясни тя.

По думите й Димитрова няма виновност за това, че билетът й е бил за 8300 лева – за толкоз го е купила компания, спечелила процедура по Закона за публичните поръчки, а „ този закон създава проблеми”. Освен това зам.-министърът е админ, който извършва политика, решена на друго равнище, добави политическият психолог.

Според нея напрежението е резултат от обстоятелството, че има обществени групи, опрени в ъгъла и съществуването на съществени средства за хората с увреждания не е задоволително – трябват дълбоки промени.

Според нея в държавното управление ще има рокади след края на европредседателството: „ Има браншове, които вървят по-добре и браншове, които куцат – браншове, на които предизборната акция се крепеше като обществените сфери”. Проф. Христова означи, че може да забележим и нов силов министър, тъй като в Министерство на вътрешните работи е насъбрано напрежение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР