Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена

...
Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Спасихме от мафията 175 млн. лв.

Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена без вашата поддръжка, тази на екипа ми, на юристите, на НПО-тата, които сплотиха старания и демонстрираха на мафията, че с Биляна Петрова не сме сами. Всички вие показахте, че гражданското общество не е унищожено, макар напъните на политическата клика да вмени на хората, че нищо не зависи от нас, че сме безсилни.

Така стартира послание на Десислава Иванчева във фейсбук. От предприемчив комитет „ Непослушните ”, които издигнаха Иванчева за самостоятелен претендент за изборите в неделя, настояват, че изявлението е достигнало до над 750 000 интернет консуматори, а повече от 270 0000 индивида са взаимодействали с обявата с реакция или с коментар. 

В обръщението на Десислава Иванчева се споделя още: 

Всички незабавно разбрахте, че моят 8-часов обществен, безпределно позорен линч, така наречен арест, беше предизвестие, към всички вас да сте послушни и смирени и да продължавате да се вършиме, че не забелязвате безобразията, които се правят с народа, с благата ни прелестна татковина, узаконяването на безчинствата на олигархическите кръгове, на шепичката жадни за благосъстояния и власт хора, които натрупат къщи, тризонети, коли, банкови сметки за 10 генерации напред.

Питам ги в какъв брой къщи може да живее един човек, какъв брой коли може да кара, какъв брой може да изяде и изпие . И всичко това се случва на фона на жалкото и унизително битие на родителите ни, на хората с дребни бизнеси, на тези, които се опитваме да издрапаме и да храним децата си. Докато в това време осигуряваме заплатите на многохилядната ни администрация и оцеляваме под данъчното пладнешко плячкосване.

И знаете ли, бидейки в ареста близо 9 месеца, заключена сред 4 стени, оковавана в вериги, поставяна зад стъклени стени, имах доста време да мисля - за какво ми се случва всичко това и то по този непоносим, позорен метод, за какво аз и Били сме подложени на такава физическа и психическа принуда, която не е прилагана и на закоравели серийни убийци.

И знаете ли какъв е отговорът: Страх на дребни, пошли, меркантилни, жалки, корумпирани, алчни, изгубили всякаква човечност души. Които ги е Страх, че „ ще се появят още доста Иванчеви, в случай че не се вземат ограничения ”. И знаете ли по кое време идва краят на една власт? Когато властимащите желаят да накарат хората да се опасяват, а не да ги харесват.

Много хора и медии ме попитаха през последните дни „ за какво съм приела да бъда издигната за евродепутат, а не виждам към кметските избори наесен? ”. 

Отговорът ми е доста къс – От изтощение. Защото към този момент мафията е превзела всички институции, в това число и законодателния орган. А той прокарва закони, които да узаконяват безчинствата на един дребен, стеснен, олигархически кръг. Нужна е незабавна външна интервенция, тъй като страната ни умира. 

Тук политиците ни се интересуват по какъв начин да придобият евтини жилища, тераси, асансьори, а не по какъв начин оцеляват пенсионерите със 100 евро пенсия и сметки за ток 80 евро. Дръзнах да желая смяната на един закон, обслужващ строителната мафия и бях сготвена, а бях сготвена, тъй като не желаех да бъда послушна!

От нас зависи бъдещето ни и имам вяра, че и вие не желаете да бъдете послушни и ще ме подкрепите!

„ Опраскаха ни ”, тъй като ние успяхме да разкрием освен измами за имоти, пространства, паркинги и въобще всевъзможни парцели, а и успяхме да разкрием противозаконните схеми, по които те са добити, споделя Иванчева в друго свое изявление, провокирало невиждана известност. 



„ Успяхме за доста къс интервал от време да актуваме 250 000 квадратни метра като общинска земя, което не е по никакъв начин малко. Изчислихме, че сме проработили 175 000 000 лв. в интерес на общината и обществото. Тези пари са избавени от мафията. И това в действителност е една от аргументите, с цел да се разправят с нас, тъй като тези терени неслучайно бяха оставени без документи, просто са били готови в един миг да станат частни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР