Нямаме за цел да се месим в разговора между Северна

...
Нямаме за цел да се месим в разговора между Северна
Коментари Харесай

Френският посланик: Не се месим в спора с РС Македония

Нямаме за цел да се месим в диалога сред Северна Македония и България. Не оказваме напън. Ролята ни е да улесним разговора. Да улесним полемиките, да предложим решения които, в случай че е допустимо, да задоволяват и двете страни.

Това сподели през днешния ден в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " посланикът на Франция в София Флоранс Робин.

Както е известно френското председателство на Европейски Съюз завършва в края на юни, като от време на време се появяват изказвания, че страната има упоритостта до тази дата българското несъгласие, върху началото на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония, да бъде вдигнато.

По тематиката се стигна до напрежение в ръководещата коалиция, като " ИТН " упрекнаха " Продължаваме промяната ", че водят договаряния с френски дипломати в посока на анулация на ветото.

След последния съдружен съвет по тематиката обаче беше оповестено, че възможна анулация на ветото наложително ще мине през гласоподаване в Народното събрание, а до тогава дипломатите на двете страни ще продължат да работят, тъй че българският интерес да е предпазен в оптималната степен.

Днес Флоранс Робин не скри, че за Франция Северна Македония и Албания са част от европейското семейство и би трябвало да станат публично част от него. Тя обаче добави, че когато става въпрос за връзките България-Северна Македония, въпросът е трънлив.

Посланикът на Франция разяснява и разговорът сред президента на страната Еманюел Макрон и съветския му сътрудник Владимир Путин. " Това, че има разговор, не значи, че сме приели неговата позиция. Това е дипломацията. Тя ще разреши да изградим мира. Да приказваме не значи да одобряваме ", разяснява тя рецензиите на прекомерно честите диалози сред ръководителите на Франция и Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР