Нямаме време да чакаме отделните компании да предприемат собствени ходове

...
Нямаме време да чакаме отделните компании да предприемат собствени ходове
Коментари Харесай

Въпреки бързата мобилизация бизнесът не може да се справи сам с климатичните промени

Нямаме време да чакаме обособените компании да подхващат лични ходове за стабилно развиване, акцентира някогашният шеф на Unilever

Климатичните промени се форсират. За да избегнем пагубни покачвания на температурата, би трябвало в този момент да ограничим въглеродните си излъчвания и да стартираме бърз ход към чисти нулеви излъчвания до 2050 година Това е предизвикателно, само че не би трябвало да се обезкуражаваме. Във значими аспекти отговорът ни също се форсира, написа за Financial Times Пол Полмън, някогашен основен изпълнителен шеф на Unilever.

Климатичното отвращение доближава нови, световни висоти, като милиони жители излязоха на улицата, с цел да изискат дейности. По-малко обсъждан е фактът, че бизнесът се активизира доста по-бързо, в сравнение с някой очакваше. Това има огромно значение. Корпоративният активизъм е преломният миг, от който се нуждаем.

Повечето държавни управления към момента се движат прекомерно постепенно и въздействието на митингите има своя предел. Частният бранш може както да унищожи планетата, по този начин и да я възроди. Въпреки че към момента има прекалено много „ зелено промиване”, в случай че погледнете деликатно, ще видите смяната.

От септември насам повече от 100 мултинационални компании - от Ikea до L’Oréal и Hewlett-Packard - оповестиха цели, които да оказват помощ за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий.

Дори огромни замърсители, като Maersk, най-голямата в света корабоплавателна компания, индийската Mahindra Steel и Dalmia Cement, се качват на борда, поставяйки очевидно предизвикателство.

Нямаме обаче време да чакаме обособените компании да подхващат лични ходове за стабилно развиване.

Трансформирането на публикувани корпоративни държания, които опустошават планетата, изисква цели промишлености да се движат дружно и бързо. Полмън показва гордостта си с постигнатото от Unilever през десетилетието му като основен изпълнителен шеф, само че акцентира, че никоя компания не може сама да задвижи промяната с задоволителни мащаб и експедитивност. " Нуждаем се от смели, отраслови обединения за смяна ", акцентира той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР