Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията

...
Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Няма учителски протест, това е политическа акция

" Нямаме училищен митинг, това са групи, които стачкуваха против Стратегията за детето - няколко учители, които в никакъв случай не са ходили на обходи. Много тъпо, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа ”. Това сподели в изявление за Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.
" Необходими са старания. Имаме няколко изтървани генерации. Нямаме право да бъдем съучастници на следващото потомство необразовани. Затова направихме механизма, който е основан на обща работа на институциите ", добави още министърът.
Той увери, че се вършат опити за водене на разговор:
" Опитваме се да бъдем рационални и уравновесени в търсенето на решения. Затова и променихме постановлението дружно със синдикатите. По отношение на първичното записване на учебно заведение има 200 000 обхода, вършат го и във връзка с ежедневната посещаемост. ", съобщи още Вълчев.
Очаква се първият образователен ден да премине и под знака на митинги . Учители се заканват да се съберат пред постройката на просветното ведомство в 16:00 часа. Недоволството е подбудено от новите промени, съгласно които педагозите ще би трябвало да посещават по домовете отсъстващите възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР