Нямаме разминавания в основната ни цел. Имаме еднакви виждания за

...
Нямаме разминавания в основната ни цел. Имаме еднакви виждания за
Коментари Харесай

ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията ни в последните 11 г.

Нямаме разминавания в главната ни цел. Имаме идентични визии за правосъдната промяна, в социалата политика, посоката е една и съща. Имаме само някои разминавания в някои дребни елементи, които ще бъдат изчистени на експертно равнище, съобщи пред публицисти зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след края на срещата с " Изправи се БГ! Ние идваме ".

" Колегите ще дават отговор, само че ние бяхме пределно ясни. Всички вие твърдяхте, че би трябвало да се води разговор. Поканили сме политическите партии, отвън ГЕРБ, тъй като ГЕРБ за нас е най-голямото зло за демокрацита в последните 11 години. Оттам-нататък ние срещаме политическите субекти с нашите визии. Тяхно право е да намерят нещо общо нас или да не намерят ", добави още Йорданов.

Според него е неуместно Движение за права и свободи да е съдружен сътрудник на " ИТН ".

Сред изискванията, които ръководителят на ПГ на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова сложи, е в бъдещия кабинет да няма въздействие на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Очакването е в действителност кабинетът да бъде излъчен от първата политическа мощ, да получи поддръжка преди всичко от „ Демократична България “ и от нас и в него по никакъв метод въздействие на Движение за права и свободи и на ГЕРБ. Не е толкоз ужасно да има държавно управление на малцинството, тъй като, когато става дума за политики и решения, които са в полза на хората, желая да видя коя парламентарна група няма да ги поддържа “, изясни тя.

На собствен ред ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов беше безапелационен, че „ ИТН “ няма да допусне такова въздействие.

„ Никой от нас тук не желае нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи да вземат участие по някакъв метод “, съобщи той.

" Не сме коментирали личен състав. Потвърждаваме, че не желаем властови позиции. За нас е значимо, че получихме цялостна поддръжка от " ИТН " за целите, зад които стоим, като стартираме със обществените: повишение на приходите на българските жители, преизчисляване на пенсиите, което да се случи в най-скоро време. Ние сложихме еднад дата - 1 октомври, също по този начин поддръжка за фамилиите с деца, защото демографската рецесия е един от най-сериозните проблеми. Ние към този момент сме внесли подобен законопроект за поддръжка на фамилиите и децата. Подкрепата за бизнеса също е извънредно значима и при актуализацията на бюджета се разбрахме, че ще настояваме за директна финансова поддръжка за компаниите ", обясни още Манолова.

По думите ѝ за правосъдната промяна също нямат разминавания.

" Ще настояваме тематиката с проверката и тематиката антикорупция да бъдат измежду предпочитаните тематики ", уточни още тя и разгласи, че е готова да даде оферти за преразглеждане на цената на тока и водата.

Мая Манолова отговори и какво ще стане, в случай че Българска социалистическа партия не поддържа бъдещия кабинет.

" Чакам да видя Българска социалистическа партия по какъв начин ще обяснят на техните гласоподаватели, че няма да поддържат стратегия, която поставя преди всичко повишение на приходите, преизчисляване на пенсиите, промяна в опазването на здравето и правосъдна промяна ", каза тя.

За през днешния ден следобяд е планувана среща с Българска социалистическа партия, а в неделя Има Такъв Народ са поканили на съвещания Движение за права и свободи. 

От извършената в петък първа среща с " Демократична България "  стана ясно, че диалогът е за политики и цели, само че не и за имена на министри в идващ кабинет с мандата на „ ИТН “.

От договарянията са изключени само ГЕРБ-СДС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР